Recerca de les menors

Trobats objectes sospitosos a la zona submarina on busquen les nenes de Tenerife

  • El robot troba una ampolla d’oxigen i un llençol a la zona

  • Més de 70 persones participen diàriament en l’operatiu de rastreig

1
Es llegeix en minuts

El robot marí ha trobat aquest dilluns una ampolla d’oxigen i un llençol a la zona on es busca les nenes desaparegudes a Tenerife, segons han informat Europa Press fonts de la investigació, que precisen que els dos objectes seran sotmesos ara a una anàlisi per mirar de confirmar si poden aportar pistes sobre el parador de les menors.

La investigació que lidera la Guàrdia Civil se centra ara a mirar de determinar si l’ampolla d’oxigen pertany a Tomás Gimeno, que era aficionat a la pesca submarina. La troballa, avançada per ‘Nius’, s’ha produït entorn de les 14.00 hores d’aquest dilluns dins del dispositiu de recerca de les nenes que van desaparèixer juntament amb el seu pare el 27 d’abril passat. Entre els objectes s’ha trobat també un llençol, segons confirmen les esmentades fonts.

Els treballs policials se centren a rastrejar les dades de registre de l’ampolla de busseig, ja que és habitual que quedi constància de la seva adquisició i revisions periòdiques. D’aquesta manera, es podria confirmar o descartar que pertanyia al pare de les nenes Anna i Olivia, d’un i sis anys.

Notícies relacionades

Al dispositiu s’ha sumat el barco oceanogràfic de l’Institut Espanyol d’Oceanografia ‘Ángeles Alvariño’, equipat amb un sonar d’escombrada lateral i un robot submarí, encarregat de rastrejar el fons marí a la recerca de pistes. El barco oceanogràfic està realitzant la inspecció marina a la zona on la llanxa de Tomás Gimeno va ser trobada a la deriva, a una milla nàutica del Puertito de Güímar. La seva missió és radiografiar el fons marí amb el sonar per mirar d’identificar algun objecte estrany i, si és possible, pujar-lo a la superfície amb el robot submarí.

En la investigació participen també efectius de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil (UCO), i s’hi sumen cada dia més de 70 persones de mitjans aeris i marítims, a més de terrestres. Sobre la investigació pesa el secret de sumari i ha inclòs diversos registres a la finca de Tomás Gimeno, situada a Igueste de Candelaria, les últimes ocasions comptant amb el recolzament d’una unitat canina desplaçada des de Madrid.

Temes:

Desapareguts