Aquesta matinada

Dotze persones intoxicades per monòxid de carboni en un pis d’Olot

  • La mala combustió de l’escalfador de la cuina és l’origen de l’accident

  • Sis dels afectats han sigut traslladats a la cambra hiperbàrica de l’Hospital de Palamós

Dotze persones intoxicades per monòxid de carboni en un pis d’Olot
1
Es llegeix en minuts

Dotze persones han resultat intoxicades per inhalació de monòxid de carboni aquest divendres en un pis d’Olot (Girona). La mala combustió de l’escalfador de la cuina és l’origen de l’accident.

El Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) ha traslladat els afectats en ambulàncies a l’Hospital d’Olot i sis han sigut evacuats fins a la cambra hiperbàrica de Palamós, on se’ls subministrarà oxigen.

El succés s’ha produït cap a les 04.00 hores en una vivenda del carrer Sant Cristòfol, una casa antiga de tres plantes. Una dotzena de les persones que vivien a l’immoble han començat a trobar-se malament i han pogut sortir al carrer pel seu propi peu.

Efectius de la Policia Municipal d’Olot, quatre ambulàncies del SEM i cinc dotacions de Bombers s’han traslladat al lloc dels fets.

Els Bombers, que hi han acudit després de rebre l’avís de la Policia Local, han revisat el pis afectat, que és a la segona planta de l’edifici, per localitzar l’origen de la fuga de monòxid de carboni.

Notícies relacionades

El pis tenia poca ventilació i els Bombers temien que fos aquest el motiu que s’hagués consumit tot l’oxigen. No obstant, han detectat que l’escalfador de la cuina presentava una mala combustió i, per tant, emetia monòxid de carboni. Els Bombers han desconnectat l’aparell i han procedit a ventilar la vivenda.

Protecció Civil ha informat de l’incident en un tuit i ha recordat les mesures per prevenir intoxicacions per inhalació de monòxid de carboni.

Temes:

Bombers Olot