Dol a les xarxes

La mort de l’‘streamer’ Gabriel Chachi rescata la necessitat de vigilar la salut mental

  • Ibai Llanos, tot un fenomen d’internet, insta a demanar ajuda professional quan els problemes ens desborden

La mort de l’‘streamer’ Gabriel Chachi rescata la necessitat de vigilar la salut mental

Youtube

3
Es llegeix en minuts
Olga Pereda
Olga Pereda

Periodista

ver +

«Cuideu sempre la vostra salut mental. Demaneu ajuda a la gent que us envolta i acudiu a un professional. Sé que de vegades és complicat o fa vergonya buscar ajuda i explicar els problemes. Però hi ha moments on és totalment necessari. Cuideu-vos molt sisplau». Ibai Llanos, tot un fenomen dels videojocs i les xarxes socials, va llançar dimarts passat aquest al·legat a favor de la salut psicològica en el seu compte de Twitter. El missatge està relacionat amb la mort, segons diferents mitjans, d’un ‘streamer’ amb el qual l’‘influencer’ basc solia col·laborar, Gabriel Chachi, català de 25 anys. Molts altres ‘youtubers’ van omplir les xarxes de tristesa i solidaritat amb El rey, com solia anomenar Chachi els seus seguidors.

Chachi, que vivia amb la seva àvia a Barcelona abans de ser una estrelleta virtual, va emigrar a Madrid per buscar-se la vida, cobrar l’atur i pencar algunes hores en una hamburgueseria. No obstant, de la mà d’internet, l’excèntric jove es va convertir en autònom. Més ben dit, empresari. Així ho va comentar fa tot just unes setmanes, el 22 de maig, durant un directe a YouTube en el qual va convidar dos ‘boomers’, dues soques velles: els seus pares, Gabriel, electricista «rar», i Dolors, administrativa a qui li agrada estudiar, un «fàstic d’afició», segons va comentar entre riallades el jove ‘youtuber’. «És la vegada que més nerviós estic», va assegurar els seus seguidors davant dels seus progenitors.

Amb el seu habitual llenguatge caòtic i xavacà, l’‘streamer’ va presentar els seus pares a l’audiència. Tots dos es van mostrar orgullosos del seu fill. «L’aspiració de qualsevol pare és que el seu fill l’avanci», va comentar el pare mentre la mare assumia com havia sigut de difícil assumir que Gabriel, el seu Gabi, emigrés a Madrid per buscar-se la vida.

Dies abans, el 6 de maig, va connectar en directe amb la seva parella per per fer-se un test d’embaràs després d’anunciar que a ella no li baixava la regla des de feia dues setmanes. «Fot-te, Govern, no tindré fills», va sentenciar el jove mostrant a cpamera el resultat negatiu.

La presumpta mort del Gabriel i el missatge a Twitter d’Ibai Llanos ha tornat a posar sobre la taula el debat de la salut mental, una cosa que ja va passar al Congrés dels Diputats de la mà d’Íñigo Errejón. Les assenyades paraules del representant de Més País, que va recordar que cada dia se suïciden a Espanya 10 persones i va reivindicar la presència de més psicòlegs a atenció primària, van tenir com a resposta un crit burleta del diputat del PP Carmelo Romero: «¡Ves al metge!» El veterà polític va demanar disculpes més tard tot i que va destacar que s’havia mal interpretat el seu comentari.

Notícies relacionades

Fa pocs dies, Errejón va tornar a posar el dit sobre la nafra al reivindicar en una entrevista a la SER «la pausa i l’avorriment» com a part de la vida. No totes les nits han de ser com la nit de cap d’any. La vida real no és un ‘story’ d’Instagram». Segons la seva opinió, vivim uns temps tan veloços que el més transgressor, és a dir, simplement «normal» quan et pregunten què tal. «Potser el més revolucionari que poden fer les noves generacions és apagar el mòbil, un instrument neoliberal de control del nostre temps», va sentenciar el diputat. 

Després de conèixer la trista notícia de Gabriel Chachi, Twitter s’ha omplert de missatges on es parla directament del «suïcidi» de l’estrella de YouTube i la necessitat de cuidar la salut mental igual que la física perquè la realitat que envolta molts joves, per més estrelles virtuals que siguin, és tenebrosa.

Temes:

Youtubers