Condemnada per sostracció de menors

Juana Rivas, de tornada a Espanya, assegura que «col·laborarà amb la Justícia»

Ha tornat des d’Itàlia, país on va conèixer la setmana passada l’ordre judicial d’ingrés a la presó

Juana Rivas, de tornada a Espanya, assegura que «col·laborarà amb la Justícia»

EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts

Carlos Aránguez, advocat de Juana Rivas, ha informat aquest dimarts que la seva representada ja es troba a Espanya després d’haver tornat des d’Itàlia, país on va conèixer la setmana passada l’ordre judicial d’ingrés a la presó, i ha assegurat que «col·laborarà amb la Justícia».

Segons el seu lletrat, aquesta veïna de Maracena (Granada), condemnada de manera ferma a dos anys i mig de presó por no entregar els seus fills a l’estiu del 2017, ja ha ingressat en el compte del Jutjat Penal 1 de Granada els 12.000 euros que havia d’abonar en concepte de responsabilitat civil a la seva exparella Francesco Arcuri.

Aquesta quantitat s’ha obtingut en gran part gràcies a petites donacions de nombroses persones, per la qual cosa Rivas ha expressat a més públicament el seu agraïment, ha afegit Aránguez.

Apel·lació

Actualment segueix pendent de la resolució dels recursos de reforma, i subsidiàriament d’apel·lació, presentats contra la interlocutòria que va acordar el seu ingrés a la presó, ha explicat l’advocat, que ha lamentat que no s’hagués intentat notificar personalment la sentència per la qual es va acordar tal mesura.

«Esgotarem totes les vies legals al nostre abast, sempre dins del més estricte respecte a la legalitat», ha sentenciat.

Rivas també va formalitzar a principis de maig una petició d’indult al Govern, que el Ministeri de Justícia ja ha començat a tramitar.

El 2017

Notícies relacionades

Després de la resolució ferma del Tribunal Suprem sobre aquest cas, el Jutjat Penal 1 de Granada va ordenar dijous passat la detenció i entrada a presó de Rivas al considerar que «no hi havia lloc» a la suspensió de la pena, al ser superior a dos anys.

Juan Rivas va ser condemnada per sostracció de menors, ja que a l’estiu del 2017 va estar un mes en parador desconegut al costat dels seus dos fills per no entregar-los al pare, l’italià Francesco Arcuri, que el 2009 va ser condemnat per lesionar-la i que ella va tornar a denunciar per maltractament el 2016.