Tràmit al Ministeri

Justícia ja tramita la petició d’indult de Juana Rivas

  • Ja s’ha reclamat informe al tribunal sentenciador

zentauroepp39699671 juana rivas170816183734

zentauroepp39699671 juana rivas170816183734

2
Es llegeix en minuts

El Ministeri de Justícia ja ha començat a tramitar la petició d’indult de Juana Rivas, l’entrada a presó de la qual va ser acordada aquest dijous passat pel Jutjat Penal 1 de Granada arran que el Tribunal Suprem la condemnés a dos anys i mig de presó per un delicte de sostracció de menors. Aquesta condemna es va produir després que a l’estiu del 2017 passés un mes en parador desconegut amb els seus dos fills incomplint les resolucions judicials que l’obligaven a entregar-los al pare, a qui acusa de maltractaments.

Fonts del Ministeri de Justícia han confirmat a Europa Press que la tramitació de l’indult total sol·licitat per aquesta mare de Maracena (Granada) ja s’ha iniciat amb la petició d’informe al tribunal sentenciador.

Sobre aquest assumpte es va pronunciar ahir a través de Twitter la ministra d’Igualtat, Irene Montero, qui va defensar la necessitat d’una «justícia feminista» per a Juana Rivas i va assenyalar que són «a temps» d’aconseguir-ho, ja que treballen «perquè així sigui».

Notícies relacionades

El lletrat de Rivas, Carlos Aránguez, ha traslladat en declaracions als mitjans la seva «indignació» perquè el Jutjat hagi decretat l’ingrés «immediat» a la presó per a la seva client a l’entendre que és una «actuació sorprenent» davant una persona que va sol·licitar l’indult el 4 de maig al Govern i que «té dret a la suspensió d’una pena que no arriba als tres anys de presó» sent, a més, «delinqüent primària amb una bona xarxa de suport familiar i laboral».

La defensa de Rivas ha anunciat que recorreran la decisió del jutge, primer en reforma i després en apel·lació davant l’Audiència de Granada perquè creuen que «no està sent escoltada» per la justícia. «No és que no se li estigui aplicant una perspectiva de gènere que en aquesta mena de procediments judicials està expressament previst en la llei d’igualtat i al conveni d’Istanbul, sinó que no se li està donant el mateix tracte que a altres reus als quals se’ls dona un termini i possibilitats de recórrer».