Així avança la vacunació de la Covid al vostre barri de Barcelona | Mapa

Així avança la vacunació de la Covid al vostre barri de Barcelona | Mapa
1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +
Ricard Gràcia
Ricard Gràcia

Infografia

Especialista en Visualització de la informació, dades, mapes, diagrames... Noves narratives

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La vacunació a Barcelona ha començat el mes de juny amb un 44,6% dels majors de 15 anys inoculats amb la primera dosi, i ha arribat al 92,4% entre els majors de 80 anys i al 90,5% en les persones d’entre 70 i 90 anys.

Com es pot veure als gràfics que mostrem a continuació, en alguns barris deCiutat Vella, Sants-Montjuïc, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí la immunització avança més lentament. 

Majors de 80 anys

A data de 31 de març, els nivells de vacunació entre els majors de 80 anys arriben a uns percentatges realment excel·lents. Nou de cada 10 persones d’aquesta franja d’edat ja estan immunitzades amb les dues dosis. Els barris del Raval i el Gòtic són els únics amb percentatges inferiors al 90%, tot i que encara així superen el 86%.

Entre 70 i 79 anys

En aquesta franja d’edat les xifres de persones vacunades segueixen sent molt elevades, tot i que els percentatges baixen notablement quant als immunitzats amb la segona dosi. En més de mitjana dotzena d’àrees de salut s’ha posat la segona injecció a menys del 60% dels veïns d’aquesta franja d’edat. Crida especialment l’atenció la zona del Guinardó, amb un 37%.

Entre 66 i 69 anys

Amb més del 80% dels ciutadans de Barcelona immunitzats amb la primera dosi, en aquesta franja d’edat ja s’aprecia clarament que la segona tanda encara no s’ha començat a generalitzar, ja que l’han rebut menys del 10%

Entre 60 i 65 anys

Notícies relacionades

Els percentatges de vacunats amb la primera dosi encara obtenen l’aprovat en aquesta franja d’edat, mentre la immensa majoria esperen la segona. De nou, els barris del nucli antic són els que obtenen pitjors resultats.

Entre 50 i 59 anys

En aquesta franja d’edat, els que més contents poden estar són els de l’àrea de Salut de Numància, ja que la seva zona és la que arriba a millors resultats quant a la vacunació. La resta de la ciutat amb prou feines pot presumir de tenir la meitat de la població amb la primera dosi.