Mentre passejava per Cangas del Narcea

Primer atac d’os a un humà a Astúries en dècades: una àvia, ferida

L’animal es va posar dempeus abans de colpejar, entre Sonande i Llamera, la víctima, de 75 anys, que va ser traslladada a l’hospital amb la pelvis trencada

Primer atac d’os a un humà a Astúries en dècades: una àvia, ferida
1
Es llegeix en minuts

Primer atac d’os a un humà registrat en Astúries des de fa tres dècades. Una dona de 75 anys la identitat dels quals respon a les inicials C. S. C. va resultar ferida ahir a primera hora de la nit després de l’agressió d’un os a Cangas del Narcea. Tal com va poder confirmar aquest diari, l’incident amb l’animal es va produir entorn de les nou de la nit, quan la dona atacada, veïna de la zona, passejava entre els pobles de Sonande i Llamera.

La víctima de l’atac va necessitar assistència sanitària urgent al lloc dels fets i va ser traslladada en ambulància a l’Hospital Carmen y Severo Ochoa de Cangas del Narcea amb diverses lesions, entre aquestes una ruptura de pelvis i fèmur esquerre, així com importants lesions a la cara. Segons van relatar testimonis dels fets, la dona es trobava passejant quan un os va sortir al seu pas a la carretera. Sempre segons el relat de veïns, l’animal s’hauria posat dempeus i hauria colpejat el rostre la dona, que va acabar estirada a terra mentre l’os se n’anava corrent. La trucada al servei d’Emergències del Principat es va produir entorn de les nou i mitja i es van avisar tant el servei d’ambulàncies com Medi Ambient. Aquesta situació, que alguns atribueixen a la presència d’«altres ossos» als voltants que van alterar l’animal, és inèdita des de fa dècades. Tot i que molts veïns de la zona suroccidental ja havien advertit de la possibilitat d’atacs a humans després de la franca recuperació de l’espècie i les topades, cada vegada més freqüents.

Temes:

Óssos