Registrades en vídeo

Primeres imatges de tres cadells d’os al Pirineu aquesta temporada

1
Es llegeix en minuts

Les càmeres d’observació dels agents rurals han registrat les primeres imatges de la temporada de tres cadells d’os bru als Pirineus.

El vídeo mostra els cadells al costat de la seva mare en l’entorn de les càmeres, segons ha fet públic en xarxes socials el Departament de Medi Ambient.

La població d’ossos al Pirineu va arribar l’any passat als 64 exemplars, segons va poder constatar el Grup de Seguiment Transfronterer de l’Os Bru als Pirineus (GSTOP) en les seves actuacions de seguiment i conservació.

Concretament es van comptabilitzar 29 femelles, 29 mascles i 6 exemplars el sexe dels quals no es va poder determinar. 35 són adults, 13 subadults i 16 cadells.

Aquesta dada correspon al nombre mínim d’ossos detectats en un any determinat en una zona geogràfica de 8.200 quilòmetres quadrats i es revisa cada any, per la qual cosa el 2021 es tornarà a revisar aquesta xifra inicial.

Amb referència al nombre de naixements, s’han registrat setze noves cries de nou femelles diferents, la xifra més alta comptabilitzada fins al moment, tot i que des de 1996 a 2020 han nascut 98 cries de 54 gestacions.

En aquest sentit, especifiquen que les femelles que han donat a llum durant els últims mesos han sigut Fosca (1), Caramellita (3), Plume (1), Bambou (2), Nheu (1), Callista (1), Chataigne (3), Gaia (2) i Aran (2).

Paral·lelament, s’han localitzat dos exemplars que es consideraven desapareguts al no detectar-se el 2018 i el 2019.

Notícies relacionades

En el conjunt de Catalunya, durant l’any passat es van localitzar 625 indicis d’ossos, dels quals 203 són contactes fotogràfics i de vídeo i 244 són mostres de pèl.

 

Temes:

Óssos Pirineus