Consell Interterritorial de Salut

Les autonomies s’encarregaran d’emetre el passaport sanitari

  • El certificat, que permetrà reactivar el turisme per tota la UE, estarà disponible des de l’1 de juliol

  • Darias avisa que els contagis en menors de 50 anys estan augmentant «lleugerament»

Les autonomies s’encarregaran d’emetre el passaport sanitari
1
Es llegeix en minuts
Olga Pereda
Olga Pereda

Periodista

ver +

Les autonomies seran les encarregades d’emetre el certificat digital Covid-19, que permetrà reactivar el turisme per tota la UE al facilitar els desplaçaments de les persones amb una pauta completa de vacunació, que estiguin immunitzades perquè hagin superat la malaltia o que disposin d’una prova PCR amb resultat negatiu. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha explicat aquest dimecres que, malgrat que les comunitats ho gestionaran, el Govern cooperarà en l’emissió d’aquest certificat, que haurà d’estar disponible des de l’1 de juliol.

Després de la reunió del Consell Interterritorial, Darias ha afegit que el document virtual servirà per garantir la mobilitat entre territoris i la confiança sanitària. 

Més vacunes

La ministra s’ha mostrat satisfeta amb el nivell de vacunació a Espanya. Ha recordat que dilluns vinent desembarcaran a Espanya 1,3 milions de dosis d’AstraZeneca i que la primera setmana de juny faran el mateix 2,4 milions de Pfizer. La incidència de la pandèmia continua baixant, tot i que, com ja va comentar dilluns passat el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, el descens és més suau que fa setmanes. «Hi ha un estancament en el descens», ha precisat Darias després de destacar que, per fi, no s’han registrat morts en 11 territoris, entre comunitats i ciutats autònomes.

Notícies relacionades

En aquest sentit, la titular de Sanitat ha avisat que els contagis en menors de 50 anys estan augmentant «lleugerament». Allà, ha assenyalat, és on es troba l’explicació que la tendència de transmissió del virus s’hagi reduït en els últims dies. 

Les comunitats autònomes han notificat aquest divendres al Ministeri de Sanitat 5.007 nous casos de Covid-19, 2.579 dels quals diagnosticats les últimes 24 hores. Aquestes xifres són inferiors a les del mateix dia de la setmana passada, quan es van notificar 6.080 positius. A més, la incidència acumulada en els últims 14 dies per 100.000 habitants se situa en 126,30, davant 128,12 de dimarts.