A Santa Coloma

L’home mort a l’estàtua del dinosaure portava dos dies fora de casa

La víctima tenia 39 anys i hauria entrat a la figura buscant un lloc per pernoctar

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un pare i un fill que jugaven al costat d’una estàtua d’un dinosaure van trobar a la pota de l’estructura, entreveient-lo a través d’una ranura, el que semblava un cadàver. Van donar avís al telèfon d’Emergències 112. «Ara entenc per què això es va omplir de policies ahir al migdia», recordava aquest matí un veí de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) que ha tornat aquest diumenge al costat de la figura juràssica per mirar d’esbrinar què havia passat. 

Agents dels Mossos d’Esquadra i de la Policia local de Santa Coloma van confirmar que l’apreciació de pare i fill era exacta però també es van adonar que no podien arribar fins al cadàver. El cos estava inserit a la pota dreta de l’estructura. Van activar els Bombers de la Generalitat. També una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques per si la persona seguia amb vida.

Els Bombers, que fins i tot van arribar a elevar-se amb una cistella per valorar si hi havia alguna manera d’accedir pel llom de l’animal de cartró pedra, van acabar perforant la pota i obrint una cavitat que els va permetre finalment treure el cos. Els serveis mèdics només van poder confirmar que ja havia mort. 

Segons fonts consultades per EL PERIÓDICO, es tracta d’un home de 39 anys d’edat i de nacionalitat espanyola. Feia dos dies que la seva família no en sabia res i sospitava que podria estar dormint a la intempèrie. El més probable, explicaven fonts policials, és que entrés a l’estructura del dinosaure buscant un refugi per passar-hi la nit.  

A la panxa de l’estàtua hi ha una placa que podia moure’s. Per allà s’hauria colat la víctima com, pel que sembla, ho havien fet també anteriorment i amb relativa freqüència altres persones sense sostre. Es desconeix per què l’home va acabar atrapat en una de les potes posteriors. És possible que li hagués caigut algun objecte personal i estigués mirant de recuperar-lo. És només una hipòtesi, segons les fonts policials consultades, que afegeixen que esperen una autòpsia que, d’una banda, haurà de descartar definitivament que es tracta d’un homicidi i, de l’altra, aportar algun indici sobre per què va morir. De moment, la policia ho tracta com una mort natural.

Notícies relacionades

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha rebutjat fer valoració alguna sobre el succés al ser contactat per aquest diari. 

El dinosaure era un element decoratiu de l’antic cine Cubits que va sobreviure al tancament de la sala d’exhibició. És un stegosaurus, un herbívor que va viure durant l’etapa juràssica i que apareix a la segona entrega de la saga de Steven Spielberg.