De l’Institut d’Oceanografia

Un submarí no tripulat buscarà a 2.000 metres de profunditat les nenes desaparegudes a Tenerife

  • El submergible Liropus 2020 se submergirà a partir de dilluns en aigües de Tenerife per buscar proves del que va passar la matinada en què van desaparèixer l’Anna, l’Olivia i el seu pare, Tomás Gimeno

  • Compta amb sis motors, combina una gran potència i una gran capacitat de càrrega que li permet portar, a més de sis tipus de càmeres, instruments de mesurament i presa de mostres», explica l’IEO

barcelona/ROVIEO.jpg

barcelona/ROVIEO.jpg

1
Es llegeix en minuts

Un vehicle submarí no tripulat, amb una capacitat d’immersió de 2.000 metres, buscarà en el fons marí de Tenerife a partir de dilluns les nenes Anna i Olivia, desaparegudes juntament amb el seu pare, Tomás Gimeno, des del 27 d’abril passat. La informació ha sigut confirmada pel Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), organisme al qual pertany l’Institut Espanyol d’Oceanografia (IEO), titular d’aquest ‘artefacte’ anomenat Liropus 2020.

Els responsables d’aquesta operació han declinat fer comentaris sobre com enfocaran la recerca. «No diran res mentre segueixi oberta la investigació», han declarat des del CSIC. La recerca, no obstant, començarà a la zona marítima en la qual es va registrar per última vegada el senyal del telèfon mòbil de Tomás Gimeno aquella negra matinada en què va desaparèixer juntament amb les seves petites, Anna i Olivia.

Notícies relacionades

Liropus, amb capacitat per submergir-se més de 2.000 metres, gravarà, mesurarà i recollirà mostres del fons marí per mirar de dilucidar què va passar amb les petites i el seu pare, que va trucar a la mare abans d’esfumar-se per dir-li que «no veuria més les seves filles».

El vehicle està enganxat a un vaixell mitjançant del qual es despenjarà lentament per atalaiar les profunditats de l’oceà Atlàntic. «Compta amb sis motors, combina una gran potència i una gran capacitat de càrrega que li permet portar, a més de sis tipus de càmeres, instruments de mesurament i presa de mostres», explica l’IEO en el seu document de presentació del Liropus, una eina essencial per conèixer millor els nostres mars que va costar un milió i mig d’euros i ara mirarà de trobar l’Olivia i l’Anna.