Ja en llibertat amb càrrecs

Cau una presumpta banda que robava amb el mètode ‘teletubbie’ a Barcelona

Els Mossos d’Esquadra han detingut sis persones que robava rellotges i joies a persones d’edat avançada guanyant-se la seva confiança i abraçant-los per robar-los.

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’Esquadra han detingut sis persones a Barcelona per presumptament pertànyer a una banda criminal que robava rellotges i joies a persones d’edat avançada amb el mètode ‘teletubbie’: es guanyaven la seva confiança i els abraçaven per robar-los.

La investigació es va iniciar el 4 de juny del 2020, quan dues persones es van acostar a una víctima que sortia d’un pàrquing per robar-li el rellotge i van fugir de la zona amb un turisme conduït per una tercera persona, ha informat la policia catalana en un comunicat aquest dijous.

Els investigadors van observar que darrere d’aquest fet delictiu hi havia un grup criminal especialitzat en robatoris: les víctimes generalment eren persones d’edat avançada a les quals s’acostaven amb qualsevol pretext per generar confiança i s’acostaven per «fer-los una abraçada» i s’apropiaven de joies o rellotges i fugien amb una tercera persona que els esperava amb cotxe.

Notícies relacionades

Els agents van descobrir que l’organització estava formada per sis persones, «quatre de les quals generalment consumaven materialment els robatoris mentre les altres dues habitualment actuaven com a conductors per facilitar la fugida».

Aquest dilluns van detenir els presumptes autors d’aquests robatoris, que van passar a disposició judicial, i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.