Sánchez garanteix la vacunació massiva al juny als menors de 50 anys

1
Es llegeix en minuts

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha garantit aquest dilluns que el mes de juny hi haurà a Espanya una vacunació massiva contra el coronavirus dels menors de 50 anys. Sánchez s’ha referit al procés de vacunació en la inauguració del IV Congrés Iberoamericà per a líders de companyies i famílies empresàries, en què ha assenyalat que falten 93 dies per aconseguir la immunitat de grup.

Pel cap de l’Executiu, les dades de reducció dels contagis són molt eloqüents i, així, ha recordat que la incidència acumulada en una setmana divendres passat va caure més de 35 punts, un 18,4 per cent. Hi ha afegit el ritme de vacunació, en què ha dit que suma rècord rere rècord i la setmana passada es van administrar gairebé 612.000 dosis en un sol dia i gairebé 3 milions en set dies.

Després d’assegurar que el sistema de salut està preparat per superar aquest ritme en les pròximes setmanes, ha recordat que aquest dilluns es depassarà la xifra de set milions de persones amb pauta completa i quinze milions amb una sola dosi, el 31 per cent de la població.

Gràcies a aquest ritme ha garantit que al juny començarà una vacunació massiva dels menors de 50 anys.

Notícies relacionades

Sánchez ha destacat també la transcendència del certificat verd digital i ha informat que els primers resultats de la prova del seu funcionament estan sent molt positius.

L’objectiu és operar amb aquest certificat abans que conclogui el mes de juny, cosa que ha considerat que serà una extraordinària notícia per al turisme.