Després de les amenaces als usuaris

WhatsApp mantindrà els comptes tot i que no s’acatin les noves normes

1
Es llegeix en minuts

WhatsApp ha canviat aquest divendres el seu discurs i ha anunciat que ningú perdrà la funcionalitat del seu compte a partir del 15 de maig, fins i tot si no accepta la seva nova política de privacitat, i fa així marxa enrere al que sostenia.

«A ningú se li eliminarà el compte o perdrà la funcionalitat de WhatsApp el 15 de maig a causa d’aquesta actualització», va indicar l’aplicació de missatgeria (propietat de Facebook) en una entrada en el seu centre digital d’ajuda per a usuaris.

Fins ara, WhatsApp havia sostingut que els usuaris que no acceptessin la seva nova política de privacitat perdrien la «funcionalitat completa» del seu compte a partir del 15 de maig i no podrien llegir o enviar missatges des de l’aplicació.

Aquesta actualització ha suscitat dubtes i bastanta desinformació sobre si significava l’accés per part de Facebook a dades personals, de contactes o sobre les converses que es mantenen a WhatsApp, l’aplicació de missatgeria més utilitzada del món.

Precisament per la controvèrsia i confusió generades, WhatsApp ja va retardar a principis d’any la data límit d’actualització, que va passar del febrer al maig.

Notícies relacionades

Facebook i la seva popular filial de missatgeria han intentant desmentir diverses vegades que amb les noves normes accedeixin a contingut de missatges o trucades, així com a llistes de contactes o grups, o a la geolocalització compartida.

Malgrat assegurar que no limitarà les funcionalitats de l’aplicació, WhatsApp va dir que «diverses setmanes» després del 15 de maig començarà a enviar «recordatoris persistents» a aquelles persones que no hagin acceptat els nous termes. 

Temes:

Whatsapp