Després de l’estat d’alarma

Madrid elimina el toc de queda i les limitacions a les reunions, que «recomana» mantenir en sis persones

  • La Comunitat de Madrid només demanarà aval judicial per mantenir el tancament perimetral i les restriccions d’aforaments a les zones sanitàries

  • L’hostaleria podrà obrir entre les sis del matí i les dotze de la nit i en aquest espai sí que es manté el límit de sis persones a la terrassa

Madrid elimina el toc de queda i les limitacions a les reunions, que «recomana» mantenir en sis persones
2
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

La gestió «a la madrilenya» de la pandèmia, parafrasejant la terminologia feta servir per la presidenta en funcions i guanyadora de les eleccions regionals, Isabel Díaz Ayuso, continuarà després de l’estat d’alarma. Segons han informat aquest divendres els consellers en funcions de Sanitat i Justícia, Enrique Ruiz Escudero i Enrique López, la Comunitat de Madrid no sol·licitarà a la justícia que avali mesures com el toc de queda o la limitació de reunions a sis persones, com sí que preveuen realitzar altres regions. Únicament demanarà al Tribunal Superior de Justícia que doni el seu vistiplau al tancament perimetral i les restriccions d’aforament a les zones sanitàries que presenten més incidència.

És a dir, a partir del 9 de maig, quan decau l’estat d’alarma, ja no hi haurà toc de queda a la Comunitat de Madrid ni límit a les reunions de persones. Si bé, la Conselleria de Sanitat «recomana» als madrilenys que als espais públics i privats «les agrupacions de persones per a l’activitat familiar, social o lúdica» s’acotin a sis persones, segons ha indicat Escudero. I a les cases s’aconsella que no hi hagi cap tipus de reunió.

A més, la Comunitat de Madrid demanarà col·laboració a la Policia i la Guàrdia Civil per evitar que, a partir de les 12 de la nit, quan tancarà tota l’activitat no essencial, no se celebrin concentracions de persones ni ‘botellons’. «Entre les 12.00 de la nit i les sis del matí només es pot sortir a passejar, apel·lem a la responsabilitat, sobretot dels joves, perquè s’evitin les concentracions i recordem que el consum d’alcohol al carrer està prohibit», ha assenyalat el conseller en funcions de Justícia, que ha anunciat un futur «pla específic contra els ‘botellons’».

L’hostaleria

Notícies relacionades

A partir de diumenge vinent, l’hostaleria podrà obrir, per tant, entre les 6.00 hores i les 24.00 hores, sense admetre nous clients a partir de les 11 de la nit. Es manté la prohibició del consum a la barra i als interiors les taules hauran d’estar formades per un màxim de quatre clients, límit que continua en sis persones a les terrasses. Els cines, teatres i auditoris tindran el mateix horari nocturn i hauran de mantenir la butaca preassignada i amb una butaca de separació entre persones o espectadors de grups diferents. Els centres comercials hauran de tancar a les 11 de la nit, igual com gimnasos i instal·lacions esportives, on es limita l’aforament al 50%.

Als llocs de culte es limita l’aforament amb caràcter general al 50%. En vetlles i enterraments, no hi ha tampoc variació, ja que es mantenen les 50 persones a l’aire lliure i de 25 en espais tancats.