Decisions oposades dels dos TSJ

La Justícia avala el toc de queda al País Valencià però no a Euskadi

La Justícia avala el toc de queda al País Valencià però no a Euskadi
2
Es llegeix en minuts

La Comunitat Valenciana i Euskadi tindran un marc jurídic diferent a partir de les 00.00 hores de diumenge, ja que els seus tribunals superiors de justícia han pres decisions oposades davant el final de l’estat d’alarma del 9 de maig.

En concret, el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJCV) ha avalat la proposta de la Generalitat que s’apliqui un toc de queda entre la mitjanit i les 6.00 hores del matí, i que les reunions socials siguin d’un màxim de deu persones. 

La Secció Quarta de la Sala Contenciosa Administrativa de l’alt tribunal valencià ha ratificat les limitacions a la mobilitat nocturna i a les reunions socials plantejades per la Generalitat, així com la limitació al 75% de l’aforament als espais de culte. Al tractar-se de mesures que afecten drets fonamentals, i ja que diumenge decau el decret de l’estat d’alarma a Espanya, l’Administració autonòmica necessitava la ratificació del TSJCV per poder-les aplicar. La decisió valenciana és la mateixa que l’adoptada a les Balears dijous.

Per contra, el seu homòleg basc, el TSJPV ha dictaminat que no poden mantenir-se a Euskadi els confinaments autonòmic o municipal, el toc de queda nocturn ni el límit d’agrupacions de quatre persones, al considerar que afecta drets fonamentals garantits a la Constitució.

El ‘lehendakari’, Iñigo Urkullu, ja va anunciar dijous que en el decret, que ell mateix firmarà, no s’inclouran aquelles mesures que no hagin sigut avalades pel Tribunal basc. D’aquesta forma, pretén defugir la interposició de recursos a les restriccions de l’Executiu que porti a «períodes d’indecisió i incertesa» i que poden suposar «la pèrdua d’efectivitat» de les restriccions decretades.

Num.: 40105

Els jutges avalen el toc de queda i límit a les reunions a C. Valenciana/(Avanç) CORONAVIRUS RESTRICCIONS

València, 7 maig (EFE).- El Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJCV) ha avalat aquest divendres la proposta de la Generalitat que a partir de diumenge s’apliqui un toc de queda entre la mitjanit i les 6.00 hores del matí, i que les reunions socials siguin d’un màxim de deu persones. 

La Secció Quarta de la Sala Contenciosa Administrativa de l’alt tribunal valencià ha ratificat les limitacions a la mobilitat nocturna i a les reunions socials plantejades per la Generalitat, així com la limitació al 75% de l’aforament als espais de culte. 

Al tractar-se de mesures que afecten drets fonamentals, i ja que diumenge decau el decret de l’estat d’alarma a Espanya, l’Administració autonòmica necessitava la ratificació del TSJCV per poder-les aplicar. EFE 

Agència EFE

Temes:

SOC

SALUT, POL

Notícies relacionades

REGIONS

AUTONOMIES