Distinció internacional

El museu CosmoCaixa, premiat per la seva capacitat de reinvenció

El guardó reconeix la capacitat de l’equipament per desafiar els seus visitants «a pensar i sentir com crear col·laborativament un món millor».

El museu CosmoCaixa, premiat per la seva capacitat de reinvenció
1
Es llegeix en minuts

El museu CosmoCaixa de Barcelona ha sigut guardonat amb el premi internacional Kenneth Hudson 2021 en el marc dels premis al Museu Europeu de l’Any per la seva capacitat de reinvenció i la seva aportació científica. El guardó, entregat per l’European Museum Forum, reconeix al centre de la Fundació La Caixa per desafiar els seus visitants «a pensar i sentir com crear col·laborativament un món millor». 

Notícies relacionades

El premi té per objectiu celebrar el treball dels centres o projectes que destaquen pels seus èxits «inusuals, atrevits i controvertits, que desafien les percepcions i responsabilitats dels museus». Els organitzadors han reivindicat la tasca del CosmoCaixa: «La seva manera de treballar ha sigut reconeguda com a exemplar en més d’una ocasió, però la seva curiositat per les ciències i la seva aportació a la societat és interminable». 

El museu ha aprofitat per recordar que amb l’adaptació al context sociosanitari, esperen continuar donant a la ciutadania «una vivència basada en la seguretat, la comoditat i la qualitat».