Investiguen si Gimeno va arribar a contractar un detectiu per seguir la seva exparella

La Guàrdia Civil continua treballant per intentar conèixer el parador de l’empresari

Els moviments de diners detectats són compatibles amb la seva activitat empresarial

Investiguen si Gimeno va arribar a contractar un detectiu per seguir la seva exparella
3
Es llegeix en minuts

Integrants de la Unitat Orgànica de la Policia Judicial (UOPJ) de la Guàrdia Civil miren de determinar si l’home sobre el qual pesa una ordre internacional de recerca i captura pel segrest de les seves filles, Tomás Gimeno, va arribar a contractar un detectiu privat que realitzés algun seguiment a la seva exparella per tenir informació sobre la seva vida. Les indagacions efectuades per aquests agents i els integrants de la Unitat Central Operativa (UCO) arribats des de Madrid contemplen totes les hipòtesis possibles, i una de les línies de treball consisteix a determinar si l’empresari de 37 anys va encarregar en un determinat moment els serveis d’un d’aquests professionals de la investigació privada per una presumpta obsessió per controlar la vida de la mare de les seves filles fa mesos.Tot i que ‘El Día’ va tractar de conèixer la versió del president de l’Associació Canària de Detectius sobre l’assumpte, aquest va declinar realitzar declaracions davant les característiques del cas.

En la tasca per intentar localitzar les tres persones, els agents també miren de determinar si en la seva acció per separar les menors de la seva progenitora va comptar amb la col·laboració d’alguna o algunes persones, amb qui prèviament s’hagués posat d’acord. Entre altres tasques empreses, els guàrdies civils intenten saber si va accedir a alguna embarcació que es dirigeixi a Amèrica, l’Àfrica o Europa.

El pare de les nenes era aficionat a l’automobilisme i va arribar a córrer en karts i pujades en costa

Tomás Gimeno era un bon jugador de pàdel, que acudia a un club de la zona de Los Cristianos feia anys amb molta freqüència. A més de les seves qualitats innates per a aquesta modalitat, alguns companys el defineixen com a lluitador i molt competitiu. De fet, va aconseguir guanyar alguns tornejos de primera categoria a Tenerife. A més, una altra de les seves aficions era l’automobilisme. Segons les fonts consultades, va córrer en kàrting en nombroses ocasions. També va participar en alguna pujada en costa en carreteres del sud de Tenerife i, fins i tot, va arribar a inscriure’s per optar a un volant de promoció en un dels clubs més importants de les Canàries, del qual és propietari un destacat expilot de Tenerife. De fet, en la jornada d’ahir es van divulgar diverses fotos de Gimeno vestit amb granotes de competicions automobilístiques.

Segons la informació divulgada per EFE, els investigadors continuen amb el rastreig dels moviments bancaris realitzats per Tomás i, per ara, els que s’han detectat són compatibles amb activitats empresarials. No obstant, fonts de la investigació van confirmar a EFE que encara queden alguns moviments bancaris per analitzar.

L’home buscat pel segrest de les petites figura com a administrador únic d’una societat dedicada a l’agricultura al municipi d’Arona. A més, cal recordar que la seva família posseeix finques dedicades a la producció de plàtans des de fa molt temps a la zona de Guaza. En aquesta extensa propietat també hi ha diferents naus utilitzades per empreses externes.

Notícies relacionades

L’anàlisi dels comptes bancaris, que va ser ordenat pel jutjat que instrueix les diligències per un presumpte cas de segrest parental, forma part d’una de les línies d’investigació que s’han obert per conèixer el parador de Tomás i de les seves dues filles, l’Olivia, de sis anys, i l’Anna, d’un.

Alt risc

Alt riscEl progenitor hauria d’haver tornat les nenes dimarts passat 27 d’abril, però, després de mantenir diverses converses amb la mare, la va advertir que no les tornaria a veure. El contingut d’aquestes trucades i d’alguns missatges va ser el que va fer sonar les alarmes dels guàrdies civils i que l’afer es qualifiqués des del principi com d’«alt risc», ja que hi havia una evident intenció de comiat. Ahir es va divulgar un nou cartell sobre les tres persones desaparegudes amb les seves dades en anglès, francès i alemany. La seva mare, Beatriz Zimmermann, considera que poden ser a qualsevol part del món i insisteix en la seva esperança que són vives.

Temes:

Canàries