El Canadà, primer país a autoritzar la vacuna de la Covid-19 en adolescents

  • La immunització de Pfizer va demostrar el 100% d’efectivitat en prevenir els contagis durant un assaig amb 2.000 participants

A nurse holds a vial containing the Pfizer BioNTech Covid-19 vaccine during a vaccination campaign at the  Centre Hospitalier Bretagne Atlantique  (CHBA) hospital on January 7  2021  in Vannes  western France  as part of France s national vaccination campaign to fight against the spread of the novel coronavirus  (Photo by LOIC VENANCE   AFP)

A nurse holds a vial containing the Pfizer BioNTech Covid-19 vaccine during a vaccination campaign at the Centre Hospitalier Bretagne Atlantique (CHBA) hospital on January 7 2021 in Vannes western France as part of France s national vaccination campaign to fight against the spread of the novel coronavirus (Photo by LOIC VENANCE AFP) / Loic Venance

1
Es llegeix en minuts
Ricardo Mir de Francia
Ricardo Mir de Francia

Periodista

ver +

Les autoritats sanitàries canadenques han autoritzat l’ús de la vacuna de Pfizer-Biontech en nens de 12 a 15 anys, un pas que converteix el país nord-americà en el primer a donar via lliure a la immunització davant la Covid-19 en adolescents. La decisió arriba un mes després que el Canadà posés en marxa un assaig clínic amb 2.000 participants que va donar uns resultats envejables. La vacuna va demostrar un 100% d’efectivitat a l’hora de prevenir les infeccions entre els menors que hi van participar, segons les autoritats. Els 18 que es van contagiar per coronavirus havien rebut el placebo durant l’assaig. 

Notícies relacionades

Els Estats Units podrien ser el pròxim país en seguir l’estela canadenca. El president de Pfizer va dir aquesta setmana que espera que la vacuna sigui «ben aviat» autoritzada per a la seva administració en menors de 12 a 15 anys. «Això servirà perquè els nens puguin recobrar una vida normal després de l’any tan difícil que hem passat», va dir l’assessora mèdica del Govern canadenc, Supriya Sharma. El 20% dels contagis de coronavirus al país s’han registrat en menors de 19 anys. El Canadà és un dels països que més vacunes ha adquirit per càpita del món, tot i que la seva campanya de vacunació ha avançat amb més lentitud de l’esperada pels retards amb què ha rebut les immunitzacions i altres problemes logístics.