Seqüeles

La meitat dels pacients tenen símptomes de Covid als set mesos de l’alta

Un estudi adverteix de la «necessitat» de seguiment a nivell assistencial que es requereix després de superar la malaltia

La meitat dels pacients tenen símptomes de Covid als set mesos de l’alta
1
Es llegeix en minuts

Professionals del servei de medicina interna de l’Hospital de Barcelona han identificat en un estudi que el 50% dels pacients amb Covid-19 mostra símptomes relacionats amb la malaltia després de set mesos de rebre l’alta hospitalària, han informat aquest dilluns en un comunicat.

La revista ‘Clinical Microbiology and Infection’ ha publicat els resultats d’un estudi que s’ha centrat en la «necessitat» de seguiment a nivell assistencial que requereixen els pacients en l’alta hospitalària.

El treball també s’ha centrat en la identificació de possibles seqüeles per «poder abordar les necessitats individuals» de cada pacient: un 78% dels pacients va mostrar símptomes relacionats amb la Covid-19 als 45 dies de l’alta.

Estudi amb 300 pacients

Notícies relacionades

Per portar a terme l’estudi un total de 300 pacients tractats amb el mateix protocol durant l’ingrés han sigut «objecte de seguiment» en consulta ambulatòria i de forma telefònica posteriorment durant els set mesos posteriors a l’alta.

L’equip del servei de medicina interna de l’Hospital de Barcelona ha portat a terme aquest estudi clínic per «aportar coneixement sobre l’evolució dels pacients i determinar predictors que puguin ser útils» en el tractament clínic a llarg termini.