Ajudes als vulnerables

La Fundació La Caixa finançarà 175 projectes socials a Catalunya

  • Amb una dotació de més de 5 milions d’euros, les ajudes contribuiran a millorar la situació de vulnerabilitat de més de 48.500 persones

  • «La crisi social derivada de la pandèmia ha posat en relleu l’impacte positiu dels projectes socials», explica el subdirector general de l’entitat, Marc Simón

La Fundació La Caixa finançarà 175 projectes socials a Catalunya
2
Es llegeix en minuts

Després de la convocatòria al novembre de la Fundació La Caixa per recolzar les entitats socials a Catalunya, l’organització presenta els 175 projectes socials escollits en la resolució de la primera edició de la Convocatòria Catalunya 2020. Els diferents àmbits en què es destinaran els més de 5 milions d’euros que l’organització preveu finançar van en consonància amb el fet de donar una resposta més gran a les iniciatives amb més incidència en l’actualitat i que deriven de les noves necessitats esdevingudes amb la pandèmia. 

D’aquesta manera, la nova Convocatòria Catalunya 2020 donarà accés a més de 48.500 persones que es troben en situació de vulnerabilitat per la crisi de la Covid-19 i que podran disposar d’oportunitats per millorar la seva situació personal i social. Els sis àmbits d’actuació en què aquests grups vulnerables es beneficiaran de les ajudes són els següents: persones grans i reptes derivats de l’envelliment; discapacitat o trastorn mental; humanització de la salut; inserció sociolaboral; pobresa i exclusió social, i interculturalitat i acció social. 

Persones amb discapacitat, l’àmbit amb més projectes

Notícies relacionades

Persones amb discapacitat, l’àmbit amb més projectesDel primer àmbit s’han seleccionat 12 projectes destinats a la promoció de l’autonomia personal i la detecció i intervenció en situacions de vulnerabilitat en persones grans. De les persones amb discapacitat o trastorn mental s’han aprovat 45 projectes també per donar recolzament psicosocial i millorar la seva autonomia, de la humanització de la salut i inserció sociolaboral 51 més (13 i 38, respectivament) per millorar la qualitat de vida de les persones i contribuir a la inserció laboral. I dels dos últims, se n’han seleccionat 43 i 24 projectes destinats a promocionar el desenvolupament educatiu i social dels joves, la igualtat d’oportunitats i la convivència ciutadana en espais comuns de cultures diferents. 

Tots aquests projectes es porten a terme a través de les entitats socials de Catalunya amb les quals col·labora La Fundació La Caixa i que s’impulsen en el marc del Programa d’Ajudes a Projectes Socials. A més, el 2020, l’entitat va reformular les ajudes de l’antic conveni amb la Generalitat de Catalunya per donar continuïtat a aquesta contribució. El subdirector general de la Fundació La Caixa, Marc Simón ha destacat el compromís de l’entitat amb aquest tipus de projectes. «La crisi social derivada de la pandèmia ha posat en relleu l’impacte positiu dels projectes socials. Amb l’impuls d’aquesta convocatòria, volem recolzar als qui més ho necessiten mitjançant el foment de projectes necessaris per poder avançar tots junts cap a una societat més justa», explica.