BALANÇ DE TRÀNSIT

Vint-i-set morts en accident de trànsit el 2021, el 40% motoristes

  • La xifra de motoristes morts (onze), vianants (quatre) i ciclistes (dos) el 2021 és més elevada que la del 2020, segons Trànsit.

  • La meitat de les víctimes mortals s’ha registrat en dies feiners (13). En el cas dels motoristes morts, cinc es van donar en dies feiners i sis en cap de setmana.

Vint-i-set morts en accident de trànsit el 2021, el 40% motoristes
2
Es llegeix en minuts

Vint-i-set persones han mort en els quatre primers mesos del 2021 en accidents de trànsit a les carreteres interurbanes de Catalunya, onze de les quals motoristes, xifra que suposa el 40% de les víctimes. El Servei Català de Tránsit (SCT) ha informat aquest dissabte que la xifra de vint-i-set morts representa un descens del 22,9% respecte al mateix període de l’any passat, en el qual van morir 35 persones en els primers mesos del 2020, que van coincidir amb l’inici del confinament a causa de la pandèmia.

El nombre d’accidents de trànsit mortals a les carreteres aquest any s’ha elevat a 27, xifra que suposa també una reducció del 3,6% respecte al mateix període del 2020, quan se’n van registrar 28.

La xifra de motoristes morts (onze), vianants (quatre) i ciclistes (dos) el 2021 és més elevada que la del 2020, segons Trànsit. En el cas dels motoristes, hi ha hagut set morts més que el 2020.

En els accidents de moto, indica Trànsit, canvia també la tendència, ja que aquest any, en set dels onze sinistres només va estar implicat aquest vehicle, en la majoria dels casos per sortida de via, caigudes o xoc amb obstacle.

Consciència de la pròpia fragilitat

Trànsit, en conseqüència, demana als motoristes «més percepció del risc i consciència de la pròpia fragilitat», així com «respecte i col·laboració» a la resta d’usuaris de les carreteres cap a aquest col·lectiu, els vianants i els ciclistes, per «reduir les víctimes».

Les dades dels quatre primers mesos d’aquest any revelen també que s’han registrat més accidents amb més d’un vehicle implicat, amb un augment del 46,7%, i menys morts en turismes i d’edat avançada.

Fins al 30 d’abril, 22 dels 27 accidents mortals han tingut lloc amb més d’un vehicle implicat, xifra que suposa el 81% del total de sinistres davant el 53% comptabilitzat el passat exercici.

Respecte als morts en turismes, la xifra ha baixat a nou aquest any mentre que el 2020 va ser de divuit. Només una de les víctimes ho ha sigut en un vehicle pesant, quan l’any passat van ser cinc. Les víctimes d’entre 35 i 44 anys representen la tercera part del total. La sinistralitat de les persones de més de 65 anys ha baixat una única persona morta, davant les sis del 2020. Per contra, indica Trànsit, els morts de 15 a 24 anys han passat de dos a quatre.

La meitat de les víctimes mortals s’han registrat en dies feiners (13). En el cas dels motoristes morts, cinc es van donar en dies feiners i sis en cap de setmana. Per mesos, l’abril és el que acumula més morts aquest any, amb nou víctimes, xifra similar a la de l’any passat.

Notícies relacionades

La meitat dels accidents mortals es van produir a la província de Barcelona, mentre que Tarragona és la que ha registrat un descens més gran.

A Barcelona, de les tretze víctimes mortals que s’han comptabilitzat, set han sigut motoristes i dos, vianants.