Ordre d’internament per al menor que va apunyalar la seva professora a Vidreres

  • El jutjat de menors de Girona estableix la reclusió per un període inicial de 4 mesos

  • El jove s’enfronta a una acusació d’homicidi en grau de temptativa

Ordre d’internament per al menor que va apunyalar la seva professora a Vidreres
1
Es llegeix en minuts

El jutjat de menors de Girona ha decretat ordre d’internament en règim tancat durant un període inicial de quatre mesos per al menor detingut per suposada agressió greu a una professora a Vidreres. L’expedient està obert per homicidi en grau de temptativa, segons ha informat aquest divendres el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Els fets van passar dijous cap a les 13.00 hores quan un alumne de 15 anys de l’institut de Vidreres (Selva, Girona) va agredir amb una arma blanca en aquest centre educatiu a la seva mestra. La professora va patir ferides al coll i va haver de ser traslladada a l’Hospital Trueta, tot i que la seva vida no corre perill.

Era el primer dia que l’estudiant tornava a classe després d’un període d’expulsió de cinc dies per mal comportament. L’atac es va produir a l’aula i en presència d’altres alumnes.

Notícies relacionades

El jove va ser detingut per la Policia Local al pati de l’institut. Aquest divendres ha passat a disposició de la Fiscalia de Menors.

Sindicats del sector educatiu han condemnat l’agressió i han exigit a la Conselleria de’Educació que els mantingui informats sobre el cas. Almudena González, de CCOO de Catalunya, ha qualificat els fets d’«injustificables» i «molt greus» i s’ha dit «impactada» pel que ha passat, mentre ha mostrat el seu recolzament tant a la mestra com al centre educatiu i ha reclamat a la conselleria que informi dels detalls al comitè de seguretat i de salut. «Farem un seguiment acurat del cas», ha remarcat abans de recordar que «tot el que passa en el sistema educatiu té un gran impacte en el conjunt de la societat».