Un alumne de 15 anys ataca la seva mestra amb una arma blanca a Vidreres

Era el seu primer dia a classe després d’un període d’expulsió

3
Es llegeix en minuts

Un alumne de 15 anys de l’institut de Vidreres (la Selva, Girona) ha agredit amb una arma blanca en aquest centre educatiu la seva mestra, que ha ferit al coll, per la qual cosa ha sigut traslladada a l’Hospital Trueta, tot i que la seva vida no corre perill.

Segons informen els Mossos d’Esquadra aquest dijous, el succés ha tingut lloc sobre les 13.00 hores el primer dia en què l’estudiant tornava a classe després d’un període d’expulsió i s’ha produït a l’aula, en presència d’altres estudiants. El noi hi tornava després d’estar expulsat cinc dies del centre per mal comportament.

El tall superficial que presentava la víctima al coll és d’un centímetre, i la dona ha necessitat assistència psicològica després de patir l’agressió. La docent ha sigut traslladada a l’Hospital Josep Trueta.

La Policia Local ha sigut la que ha detingut l’alumne al pati de l’institut i, actualment, es troba a les dependències dels Mossos d’Esquadra a l’espera de passar a disposició de la Fiscalia de Menors. Està acusat de temptativa d’homicidi, segons l’ACN.

L’estudiant ja havia complert tres dels cinc dies d’expulsió (de dilluns a dimecres) i els altres dos els havia de complir la setmana vinent. Per tant, aquest dijous podia assistir a les classes. L’adolescent ha agredit la professora dins d’una aula, en presència d’altres estudiants. Segons les primeres informacions, l’alumne li ha clavat un ganivet al coll.

Educació està pendent de veure què decideix la fiscalia de menors. De tota manera, fonts de la conselleria ja han avançat que a l’estudiant se li aplicarà el corresponent tractament disciplinari en funció del que estableix la normativa (que ho tipifica com una falta molt greu). Al ser menor de 16 anys, però, l’alumne haurà de continuar escolaritzat, tot i que no ha de ser forçosament en aquest institut ni tampoc en un centre ordinari.

L’alcalde de Vidreres, Jordi Camps, assegura que l’agressió de l’alumne a la docent «ens ha colpejat com a municipi». «Estem acostumats a veure episodis com aquest en altres països, però no al nostre territori», ha dit l’alcalde. Camps també ha explicat que tant des de l’ajuntament com la Diputació –a través del Dipsalut– s’han activat «diversos protocols», entre els quals el d’atenció psicològica per als alumnes que ho necessitin.

Condemna sindical

Sindicats del sector educatiu han condemnat l’agressió i han exigit a la Conselleria de’Educació que els mantingui informats sobre el cas.

Almudena González, de CCOO de Catalunya, ha qualificat els fets d’«injustificables» i «molt greus» i s’ha dit «impactada» pel que ha passat, mentre ha mostrat el seu recolzament tant a la mestra com al centre educatiu i ha reclamat a la conselleria que informi dels detalls al comitè de seguretat i de salut. «Farem un seguiment acurat del cas», ha remarcat abans de recordar que «tot el que passa en el sistema educatiu té un gran impacte en el conjunt de la societat».

Notícies relacionades

Per la seva banda, Iolanda Segura, de la Ustec, ha explicat a Efe que encara estan recopilant informació sobre el que ha passat i ha instat la Generalitat a mantenir-los al dia sobre com avança aquest assumpte.

David Rabadà, del Sindicat de Professors de Secundària (Aspepc-sps), ha remarcat que els docents fa temps que denuncien situacions que «podrien portar» a agressions com la succeïda aquest dijous i ha advertit que, en moltes ocasions, el personal no n’alerta per «estalviar-se problemes externs». «Molts docents no denuncien per no tenir problemes, i la direcció, perquè el centre no tingui mala fama», ha dit.