Restriccions suavitzades

Andalusia obre la mobilitat entre províncies després de més de tres mesos

  • El president andalús demana recuperar llibertat de moviment «amb cautela, amb molt de cap» i sense que s’«abaixi la guàrdia»

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Junta d’Andalusia ha decidit obrir la mobilitat entre les províncies a partir de les 00.00 hores del dijous 29 d’abril després de més de tres mesos tancada, una decisió que el president, Juanma Moreno, ha lligat al fet que la quarta onada és més suau, a la vacunació i al fet que la comunitat està «millor preparada».

Moreno, que ha comparegut públicament després de la reunió del comitè d’experts, ha dit que ha arribat el moment de recuperar la llibertat de moviment, però ha demanat que es faci «amb cautela i molt de cap», sense que s’«abaixi la guàrdia».

La comunitat continua tancada perimetralment, el toc de queda continua entre les 23.00 i les 06.00 hores, i l’activitat comercial i l’hostaleria fins a les 22.30 hores, amb la novetat que en bars i restaurants hi podrà haver clients fins a les 23.00 hores.

Descens de la incidència

Aquesta decisió es produeix després de la vuitena jornada consecutiva de baixada de la taxa d’incidència acumulada de la comunitat autònoma, que aquest dimarts s’ha situat en 237,7 casos confirmats de Covid-19 per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies, la qual cosa significa 2,8 punts menys que la vigília i 21,5 menys que dimarts passat (259,2).

Notícies relacionades

La Conselleria de Salut i Famílies ha notificat aquest dimarts un total de 1.444 casos nous de coronavirus detectats a la regió i 22 morts més.

Per la seva banda, el nombre de pacients hospitalitzats per Covid-19 a Andalusia ha pujat aquest dimarts fins a 1.464, mentre que els ingressats en una Unitat de Cures Intensives (uci) han pujat en 16 fins a 334; la pujada més gran des del 2 d’abril.