Pedagog innovador

Mor Robert Slavin, impulsor de l’aprenentatge cooperatiu

1
Es llegeix en minuts
Carmen Jané
Carmen Jané

Redactora

Especialista en Periodista especialitzada en tecnologia, continguts digitals i elearning. Escric des de Última Hora.

ver +

Robert Slavin, un dels principals teòrics de l’aprenentatge cooperatiu i l’ús de l’evidència en educació, ha mort aquest dilluns als 61 anys, segons ha anunciat el seu compte de Twitter.

Slavin, amb la seva dona i col·laboradora Nancy Madden, va impulsar Success for All, un programa educatiu per a les escoles nord-americanes de primària i secundària que ha aconseguit èxits escolars en entorns desfavorits implicant les famílies en l’educació dels fills. També impulsant que a les aules els alumnes aprenguessin col·laborant entre ells, i no només atenent a les explicacions d’un professor.

Notícies relacionades

Conferenciant i teòric, Slavin es va doctorar en Psicologia a la Johns Hopkins University, on va desenvolupar la majoria de la seva carrera. Des del 2004 era director del Center for Research and Reform in Education d’aquesta universitat i des de l’any passat, professor emèrit de la Facultat d’Educació. Era membre de la National Academy of Education des del 2009.

Slavin va visitar Barcelona el 2018, per a un cicle de conferències d’EduCaixa, en què va animar els docents a aplicar les evidències educatives a la pràctica de l’ensenyament, és a dir, a mesurar i analitzar els resultats dels mètodes educatius i aplicar els que es corrobora de forma científica que funcionen. Aquesta és una de les actuals línies de la Conselleria d’Educació.