Un any després

Reconeixen mort en acte de servei un guàrdia civil mort per Covid

Reconeixen mort en acte de servei un guàrdia civil mort per Covid
1
Es llegeix en minuts

La Direcció General de la Guàrdia Civil ha reconegut com a mort en acte de servei la mort per Covid-19 d’un agent que donava servei al centre penitenciari d’Herrera de la Mancha (Ciudad Real), ha informat l’Associació Espanyola de Guàrdies Civils (AEGC). L’associació ha indicat aquest dissabte que Francisco Javier Collado Rivas tenia 38 anys quan va morir per coronavirus al principi de la pandèmia.

Notícies relacionades

«Pocs dies abans de la seva mort, el mateix Francisco Javier reclamava mitjans d’autoprotecció perquè els seus companys del Centre Penitenciari i ell mateix poguessin realitzar el servei protegits. Dies després de fer aquesta sol·licitud queia contagiat i va morir poc després», ha informat l’AEGC. En aquell moment, des dels serveis jurídics de l’associació es va sol·licitar a la Direcció General de la Guàrdia Civil, en nom de la família, que la seva mort es considerés en acte de servei, per la qual cosa va iniciar els tràmits i gestions corresponents perquè li fos reconegut i, «després de més d’un any d’espera», li ha sigut reconegut.

L’Associació Espanyola de Guàrdies Civils espera que aquest reconeixement obri la porta a totes les famílies dels guàrdies civils morts durant la pandèmia quan complien cada dia amb els seus deures com a servidors públics. «Mesos durs en què cada dia havíem de reclamar fins i tot mascaretes per sortir al carrer a donar servei als ciutadans a residències, a casa, a la carretera o com el nostre company al CP d’Herrera de la Mancha», ha assenyalat l’AEGC, que espera que la directora general, María Gámez, agiliti els tràmits perquè la resta de famílies no hagin d’esperar un any.