Covid-19 a les escoles catalanes

L’Anoia presenta la taxa més gran de grups escolars confinats de Catalunya

  • Aquest divendres hi ha un total de 1.155 persones confinades, xifra que suposa un 29% de centres amb grups afectats a la comarca

  • A Calaf, una població de 3.656 habitants, hi ha 308 alumnes i docents aïllats, amb 25 positius acumulats en els últims 10 dies

L’Anoia presenta la taxa més gran de grups escolars confinats de Catalunya
1
Es llegeix en minuts

El percentatge de grups confinats a les escoles catalanes continua sense superar aquesta setmana el 2%, tot i que en algunes comarques com a l’Anoia la taxa de centres amb grups confinats gairebé arriba al 30% aquest divendres. A tota la comarca hi ha 1.155 persones confinades segons les xifres del Departament d’Educació, xifra que suposa que hi ha 26 de 90 centres amb algun grup aïllat. 

El focus més gran es troba al municipi de Calaf, on les tres escoles de la localitat tenen algun grup confinat. L’institut Alexandre de Riquer és el més afectat pels contagis i suma un total de 173 alumnes confinats d’aproximadament 250 que hi estudien i 25 positius en els últims 10 dies. La xifra de grups confinats que ofereix el Departament d’Educació l’ha matisat el secretari del centre, Jaume Farrès, que ha comentat a aquest diari que no són 9 sinó 7 els grups que són a casa. «És un error. En el dia d’avui, que sapiguem hi ha dos grups que tornen dimarts que ve, quatre que es van confinar ahir i un que torna dijous 29 d’abril», comenta. I explica que la diferència de grups es deu al fet que tot i que hi hagi algun positiu en un grup «si no ve en l’última setmana no fa falta confinar el grup», prossegueix.

Notícies relacionades

El secretari també explica que Salut va portar a terme un cribratge massiu dimarts i dimecres d’aquesta mateixa setmana per conèixer l’abast dels contagis, però desconeix el detonant dels mateixos.

L’escola Alta Segarra d’educació infantil i primària, també presenta una taxa elevada d’alumnes i professors confinats. D’aquesta manera, es troben en quarantena 131 persones, 118 alumnes i 13 docents, amb 13 positius en els últims 10 dies. Finalment, la Llar d’Infants Municipal de Calaf «la Boireta»4 persones confinades, 2 alumnes i 2 docents, amb un sol positiu confirmat. Així, la xifra s’eleva fins a les 308 persones confinades, un percentatge molt alt tenint en compte que la població de Calaf és de 3.656 persones segons l’Idescat.