Hostaleria

Aquests són els horaris de la restauració per comunitats: Catalunya, la més restrictiva

  • Bars i restaurants poden obrir a Catalunya de 07.30 hores a 17.00 hores, un horari molt restrictiu si es compara amb el d’altres parts del país

4
Es llegeix en minuts
Natalia Vaquero
Natalia Vaquero

Redactora

ver +

El Govern ha acordat aixecar el confinament comarcal i a partir del dilluns 26 d’abril es permet la mobilitat per tot el territori. A més, bars i restaurants de centres comercials podran reobrir com la resta del sector de 07.30 hores a 17.00 hores, un horari molt restrictiu si es compara amb el d’altres parts del país.

Però en quina situació es troben les comunitats autònomes respecte a l’hostaleria.

  • Catalunya:

Bars i restaurants poden obrir de forma contínua fins a les 17.00 hores, sense franges horàries per als torns d’esmorzar i dinar. 

  • Andalusia:

Els andalusos tenen fixat fins al 9 de maig el toc de queda de les 23.00 hores a les 6.00 hores. L’hostaleria i els comerços poden obrir fins a les 22.30 hores, llevat dels municipis que es trobin en nivell 3 i 4 d’alerta, en els quals l’horari s’avança a les 20.00 hores.

  • Aragó

La millora de les dades epidemiològiques d’aquesta comunitat la porta al nivell 3 d’alerta, per la qual cosa s’ha ampliat l’horari de l’hostaleria i tota l’activitat no essencial (comerç, gimnasos, cultura) fins a les 22.00 hores. Les terrasses poden obrir amb un aforament del 100%, mentre que l’interior dels bars és del 30%. 

  • Astúries

L’interior de bars i restaurants han d’abaixar la persiana a les 21.00 hores, però les terrasses, en les quals està prohibit fumar, es poden mantenir obertes fins a les 23.00 hores. Està també prohibit servir a la barra, només s’autoritza a la taula.

  • Balears

A Mallorca i Eivissa les reunions poden ser d’un màxim de sis persones sense límit dels nuclis de convivència. Els bars i restaurants tenen tancats els interiors, les terrasses al 100% de capacitat amb fins a quatre persones per taula i tanquen a les 17.00 hores els divendres, dissabtes i diumenges. De dilluns a dijous poden servir sopars a les terrasses de 20.00 hores a 22.30 hores. 

  • Canàries

Cap illa està en el nivell més restrictiu, el 4. A les illes de la capital, Gran Canària i Tenerife,  les terrasses a l’aire lliure només podran ocupar-se al 50% de l’aforament, i només hi podrà haver quatre comensals per taula. L’interior dels locals no es pot utilitzar. L’hora de tancament és abans de les 23.00 hores.

  • Cantàbria

El Govern de Miguel Ángel Revilla ha decretat de nou el tancament de l’interior de l’hostaleria. Bars i restaurants poden obrir fins a les 22.30 hores, però no podran atendre més clients passades les 22.00 hores. Les terrasses es poden ocupar al 75% de l’aforament i en grups de fins a sis comensals.

  • Castella-la Manxa

La majoria de municipis de Castella-la Manxa tenen mesures especials nivell 2, exceptuant nou municipis, cosa que significa que l’aforament en locals tancats d’hostaleria es fixa en el 50% (igual com en salons de jocs i apostes), i en el 75% en terrasses. Bars i restaurants poden tancar a les onze de la nit.

  • Castella i Lleó

A les localitats on es permet obrir l’interior de l’hostaleria, l’aforament màxim és d’un terç, i l’horari de tancament és a les 22.00 hores. No es poden rebre nous clients des de mitja hora abans.

  • País Valencià

L’hostaleria i els comerços a València podran prorrogar la seva obertura fins al toc de queda a les 22.00 hores. Es mantenen els mateixos aforaments que fins ara, és a dir, les terrasses al 100% i un terç a l’interior dels establiments; l’horari comercial també es prolonga fins a les 22.00 hores.

  • Extremadura

Amb el toc de queda de les 23.00 hores a les 6.00 hores, l’aforament en terrasses és del 75% i les taules poden ser també de sis persones. Es manté l’aforament del 40% a l’interior dels locals, amb quatre persones per taula, i la prohibició del consum a la barra.

  • Galícia

La Xunta ha suavitzat des del 16 d’abril horaris en part de l’hostaleria i permet que certs restaurants puguin superar l’hora de tancament actual de les 21.00 hores per servir sopars. 

  • La Rioja

Els bars i restaurants poden obrir amb un aforament màxim del 30% a l’interior i del 75% a les terrasses, sense consum a la barra i amb un màxim de sis persones per taula.

  • Madrid

La Comunitat de Madrid permet el tancament de l’hostaleria a les 23.00 hores, tot i que els bars i restaurants no poden admetre nous clients a partir de les del del vespre.

  • Múrcia

Múrcia manté el límit de sis persones a les terrasses de bars i restaurants (a l’interior el màxim són quatre persones, igual com als domicilis). Mentre no s’estigui menjant o bevent és obligatori l’ús de la mascareta.

  • Navarra

Notícies relacionades

Navarra ha decidit prorrogar fins al final de l’estat d’alarma el tancament de l’interior de l’hostaleria. El tancament de bars i restaurants es manté a les 21.00 hores, així com els aforaments a les terrasses al 100%, sempre que es pugui garantir una distància mínima entre taules de dos metres.

  • País Basc

 L’hora de tancament es manté a les 20.00 hores i està prohibit consumir dret i a la barra en bars i restaurants. El nombre màxim de comensals per taula és de quatre persones.