Diverses denúncies

Detingut un lladre de bars que drogava les seves víctimes

  • El detingut tenia causes pendents a València i Barcelona

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Barcelona el presumpte autor de diversos robatoris a bars regentats per ciutadans xinesos a la província de València, que suposadament drogava amb benzodiazepina per anul·lar la seva voluntat i sostreure els diners de les seves butxaques i de la caixa enregistradora.

El jutjat d’instrucció número 25 de Barcelona, en funcions de guàrdia, ha acordat aquest dijous enviar a la presó el detingut, que tenia una ordre de recerca pel jutjat 4 de València per un delicte de robatori amb violència o intimidació en establiment de restauració utilitzant, suposadament, substàncies narcòtiques. I segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el detingut té obertes altres causes per fets semblants a la província de Barcelona.

El sospitós, de 49 anys i que estava en recerca i captura de la Policia Nacional a nivell nacional, va ser detingut aquest dimarts, dia 20, i és autor suposadament de quatre robatoris, dos a València, un a Mislata i un altre a Alaquàs, amb el mateix ‘modus operandi’, i en els quals va robar gairebé 7.000 euros. Segons han relatat, es tracta de quatre bars regentats per ciutadans de nacionalitat xinesa, als quals acudia dies abans de perpetrar el robatori per «estudiar els empleats i els clients i fins i tot guanyar-se la confiança» de l’amo o els cambrers.

Brindar amb els cambrers

Dies després, acudia al local i demanava una consumició i en el moment que considerava apropiat llançava la benzodiazepina a la beguda del cambrer, de vegades un cafè, o fins i tot una altra beguda perquè en algun cas, segons les fonts, va instar la seva víctima a brindar.

Notícies relacionades

La substància anul·lava la voluntat de la persona i li generava malestar, desorientació i fins i tot desmai, moment que aprofitava per robar els diners que poguessin portar a sobre i el de la caixa enregistradora. En tres dels casos, i després d’una analítica, les víctimes van donar positiu en benzodiazepina, han indicat fonts policials.

Dos dels robatoris més recents es van produir els mesos de febrer i març d’aquest any, i els altres dos, el gener i el juliol del 2020. A més, al detingut se’l considera autor d’un altre tipus de fets delictius, com robatoris amb força i furts.