Alerta sanitària

Retirats del mercat embotits contaminats amb listèria d’una càrnia de Girona

Els lots afectats han sigut elaborats a Embotits D’Oix i de moment no s’ha confirmat cap cas de persona afectada

Retirats del mercat embotits contaminats amb listèria d’una càrnia de Girona
1
Es llegeix en minuts

Les autoritats sanitàries de Catalunya han retirat del mercat nou lots d’embotits que estaven contaminats amb el bacteri ‘listeria monocytogenes’, si bé, amb la informació disponible actualment, no s’ha confirmat a Espanya cap cas de listeriosi associat a aquesta alerta.

Les autoritats catalanes han informat a l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan) a través del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (Sciri) de la presència del bacteri en diferents productes carnis tractats per calor elaborats a l’establiment Embotits D’Oix de Girona, segons ha informat aquest divendres l’Aesan.

La retirada es produeix, a més de per la presència del bacteri, per la falta de garanties sanitàries. 

L’Agència de Salut Pública de Catalunya està realitzant les actuacions de comprovació de la retirada del producte del mercat, la investigació de les causes i l’aplicació de mesures correctores a l’establiment elaborador. 

Suspesa l’activitat del local

També ha requerit la suspensió d’activitat de l’establiment.

En concret, els productes retirats són botifarra d’ou, bull blanc, botifarra negra, botifarra de fetge, botifarra d’all i julivert i els lots implicats són el 2106; 2107; 2108; 2109; 2110; 2111; 2112; 2113 i 2114.

Notícies relacionades

Aquests productes s’han distribuït exclusivament a Catalunya i com a mesura de precaució es recomana a les persones que tinguin a casa els lots indicats s’abstinguin de consumir-los i els tornin als punts de venda.

En el cas d’haver-los consumit i haver presentat alguna simptomatologia compatible amb la listeriosi (vòmits, diarrea o febre), es recomana acudir a un centre de salut, segons destaca el comunicat.