Fred polar

Baixada de temperatures i un Monseny ‘enfarinat’

Tendència a pujar les màximes i baixar una mica més les mínimes

Baixada de temperatures i un Monseny ‘enfarinat’
1
Es llegeix en minuts

La baixada de les temperatures a Catalunya ha deixat aquest dissabte un Montseny amb una capa lleugera de neu, una ‘enfarinada’ matutina que amb prou feines aguanta la jornada. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) havia previst una baixada de les temperatures mínimes a la Península i les Balears, de manera que quedaran per sota del normal per mitjans d’abril, amb gelades febles extenses a l’altiplà nord, el nord-est de l’altiplà sud i àrees muntanyoses del centre i nord, més intenses al Pirineu. El Meteocat ja havia previst la irrupció d’una massa d’aire polar. Els models meteorològics indiquen el reforç d’un anticicló ubicat a l’oest de les illes britàniques, al costat de la depressió situada als països escandinaus. El resultat és un vent àrtic que afecta la major part d’Europa.

Segons el Meteocat, com a conseqüència d’aquesta baixada tèrmica s’han «trobat paisatges de neu en zones poc habituals», especialment a mitjans d’abril. Les temperatures mínimes s’han situat a la una del migdia d’aquest dissabte per sota dels zero graus al nord de Catalunya. Aquestes són les temperatures mínimes que hi ha hagut fins ara:

Puig Sesolles (1.668 m) -4.9

Das – Aeròdrom -4.8

Montsec d’Ares (1.572 m) -4.3

Gisclareny -4.1

El Pont de Suert -3.5

Molló – Fabert -3.2

Guixers – Valls -3.1

Santuari de Queralt -2.4

Guardiola de Berguedà -2.2

Notícies relacionades

La Seu d’Urgell – Bellestar -2.1

La cota de neu tendirà a pujar de 600 a 1.000 metres. Temperatures mínimes en descens i màximes en ascens, per la qual cosa les gelades nocturnes tendiran a desaparèixer. Gelades a l’interior de la meitat nord. Vent variable amb predomini del component nord; a l’Empordà, sud de Tarragona i cotes altes del Pirineu, vent moderat amb ratxes fortes; a la resta, vent fluix.