Sanitat replica a Ayuso que no contempla donar vacunes a empreses

Sanitat replica a Ayuso que no contempla donar vacunes a empreses
1
Es llegeix en minuts

El Ministeri de Sanitat ha respost aquest divendres a la proposta de la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, que les empreses puguin comprar i administrar vacunes als treballadors, que «en cap cas» ha considerat aquesta possibilitat i remarca la importància de la compra centralitzada en la UE.

En una entrevista a Telecinco, Ayuso ha dit que cal estudiar la possibilitat que grans i petites empreses puguin comprar vacunes, no a la Sanitat Pública sinó als mercats, perquè els treballadors «puguin tornar a la normalitat».

Notícies relacionades

A través d’un comunicat, Sanitat deixa clar que aquesta possibilitat no està sobre la taula i ha reafirmat el seu compromís amb l’estratègia europea de compra i vacunació. «El Sistema Nacional de Salut està prou preparat per abordar un campanya de vacunació massiva com ha demostrat, sense anar més lluny, amb l’última campanya de la grip, en la qual es van administrar 14 milions de dosis en tres mesos», ha remarcat.

En aquest sentit, el ministeri ha destacat les capacitats del sector públic per executar, a través del Sistema Nacional de Salut i de les comunitats autònomes, el pla de vacunació en marxa en el qual manté l’objectiu que el 70% de la població, és a dir, 33 milions d’espanyols, estiguin vacunats a l’agost.