Lluita contra el coronavirus

Sanitat llança la campanya ‘Jo em vacuno segur’

  • Silvia Calzón recalca que l’acceptació a les vacunes «és altíssima» entre la població espanyola

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ministeri de Sanitat llança aquest divendres la campanya ‘Jo em vacuno segur’ per conscienciar la població i incidir en la seguretat de les vacunes, que tenen una acceptació entre els ciutadans que continua sent altíssima. La secretària d’Estat de Sanitat, Silvia Calzón, ha anunciat aquesta campanya sobre les vacunes, que, segons ha recalcat, «sens cap dubte, ens col·loquen en un horitzó d’esperança per salvar la salut després d’un any tan dur».

La vacunació a Espanya avança a bon ritme, i segons Calzón, els últims esdeveniments amb AstraZeneca i Janssen no han tingut repercussió en el nombre de ciutadans que es neguen a vacunar-se. Al marge que algun dia puntualment alguna comunitat hagi comentat que notava algun rebuig, en el ple de l’Interterritorial de dimecres totes les autonomies van comentar que l’acceptació «és altíssima, sigui de la marca que sigui», ha remarcat Calzón.

Espanya, ha afegit, és un país que sempre ha reconegut la seva seguretat i importància per salvar vides i «això no està sent una excepció amb la Covid, al contrari, detectem una demanda tremenda de col·lectius que pregunten quan seran vacunats».

Notícies relacionades

Les autoritats sanitàries espanyoles esperen el dictamen de l’Agència Europea del Medicament (EMA) sobre la vacuna de Janssen per l’estudi d’uns trombes rars. Mentre es pren aquesta decisió, unes 150.000 dosis d’aquest sèrum –que només necessita una punxada i està destinat a immunitzar prioritàriament el grup de 70 a 79 anys– segueixen emmagatzemades, a l’espera del seu possible repartiment entre les comunitats autònomes. A més, dijous passat es va revisar l’estratègia d’immunització perquè la vacuna d’AstraZeneca s’administri als majors de 60, davant el criteri anterior de punxar els grups de fins a 55 anys. Des d’aquell dia, s’han administrat 590.000 sèrums de la farmacèutica anglosueca a persones de 60 a 69 anys. En total, estan vacunats amb aquest sèrum 2,9 milions d’espanyols, però a l’espera de saber si en reben la segona dosi o no hi ha al voltant de dos milions, menors de 60 anys.

A Espanya s’estudien una dotzena de casos de trombes que podrien estar relacionats amb l’administració de la vacuna.