El 2017

Condemnats a més de 10 anys per l’assalt a una casa a Blanes

Durant l’assalt, un dels condemnats i un altre lladre, que no ha pogut ser identificat, van lligar amb brides el matrimoni i la treballadora de la casa i els van tenir retinguts durant hores

Condemnats a més de 10 anys per l’assalt a una casa a Blanes
2
Es llegeix en minuts

L’Audiència de Girona ha condemnat els dos acusats de l’assalt violent a Blanes (Selva) del 13 de setembre del 2017. Els processats, un home i una dona, que són en presó preventiva, han reconegut que van ordir un pla per perpetrar el robatori aprofitant la informació privilegiada que tenia ella per haver sigut amant del propietari de la casa durant tres anys. Durant l’assalt, l’home i un altre lladre, que no ha pogut ser identificat, van lligar amb brides el matrimoni i la treballadora de la llar i els van tenir retinguts durant hores mentre saquejaven la casa.

La fiscalia, les acusacions particulars i les defenses han pactat 11 anys i mig de presó per a l’acusat i 10 anys i 9 mesos per a la processada.

Els condemnen com a autors d’un delicte de robatori amb violència i intimidació i tres delictes de detenció il·legal amb els atenuants de reparació del dany i dilacions indegudes.

A l’acusat li imputen, a més, un agreujant de reincidència. El tribunal ha dictat sentència de viva veu i ja és ferma perquè les parts han renunciat a presentar-hi recurs.

El judici ha tingut lloc aquest dimecres a la secció tercera de l’Audiència de Girona.

Ella va ordir el pla

L’assalt violent va tenir lloc el 13 de setembre del 2017 al voltant de les onze del matí. La processada no va arribar a entrar a la vivenda però sí que va ordir el pla de l’assalt, va portar els altres dos amb cotxe fins a la casa, els va donar el comandament del garatge perquè poguessin entrar-hi i més tard –ja de matinada– va anar a recollir-los.

Els lladres van entrar a la casa tapats amb passamuntanyes. Llavors, dins només hi havia una treballadora de la llar. Per evitar que la dona pogués demanar ajuda, li van lligar les mans amb brides de plàstic, li van tapar els ulls amb cinta adhesiva, la van amenaçar amb una pistola d’aire comprimit i la van tancar en una habitació. També li van treure el mòbil.

Sobre dos quarts d’una va arribar a la casa l’amo i examant de l’acusada. Els assaltants el van sorprendre a les escales d’accés a la casa i «amb ànim de doblegar-li la voluntat», l’acusat li va apuntar amb la pistola de plàstic, el va agafar pel coll i, amb l’ajuda de l’altre assaltant, el van portar fins a l’habitació del seu fill. També el van lligar amb brides i li van tapar els ulls seguint el mateix ‘modus operandi’

A les dues del migdia va arribar a la casa la propietària de la casa. Quan la dona entrava pel rebedor, l’acusat «la va atacar, la va tirar a terra, li va colpejar el cap i després la va arrossegar agafant-la pels cabells» fins a l’habitació on els altres dos continuaven retinguts. Allà, també la van immobilitzar i li van tapar els ulls.

Notícies relacionades

Els assaltants no van abandonar el domicili de Blanes fins a la una i mitja de la matinada i van mantenir les tres víctimes retingudes tot aquest temps.

Segons recull l’escrit d’acusació, el processat van retirar 2.550 euros en efectiu dels comptes bancaris de les víctimes.

Temes:

Blanes