Sospita de reacció adversa

Investigada la mort d’una persona vacunada amb AstraZeneca a Toledo

  • El difunt, un docent de 30 anys que feia classe a la localitat manxega, va ingressar divendres amb fenòmens trombòtics molt greus a l’Hospital Virgen de la Salud

Investigada la mort d’una persona vacunada amb AstraZeneca a Toledo
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Complex Hospitalari Universitari de Toledo ha notificat al Ministeri de Sanitat una sospita de reacció adversa a la vacuna de la farmacèutica AstraZeneca d’un pacient que va morir aquest dilluns després de patir trombes greus, ha informat la Junta de Castella-la Manxa.

Aquest complex sanitari ha comunicat que el servei de Medicina Intensiva va notificar divendres passat a l’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris, del Ministeri de Sanitat, una sospita de reacció adversa registrada en un pacient ingressat an la unitat de vigilància intensiva (uvi) de l’Hospital Virgen de la Salut de la capital toledana.

Divendres passat va ingressar a l’uvi un pacient amb fenòmens trombòticos molt greus, sospitosos d’estar relacionats amb la vacuna d’AstraZeneca, segons la informació del Govern regional.

Un docent de 30 anys

El pacient, un docent de 30 anys que feia classe a Toledo, segons altres fonts, va estar en estat molt greu al Servei de Medicina Intensiva de l’Hospital Virgen de la Salud, on finalment va morir aquest dilluns.

El centre educatiu ha organitzat un acte d’homenatge aquest dimarts a les 9.30 hores, quan es guardarà un minut de silenci.

La setmana passada, les autoritats sanitàries van revisar l’estratègia de vacunació per a aquesta farmacèutica després que l’Agència Europea del Medicament (EMA) es pronunciés sobre uns trombes rars que s’havien registrat entre persones ja vacunades a diversos països.

S’administra de 60 a 69 anys

Així, ara aquesta vacuna no s’administrarà a menors de 60 anys però sí fins als 69, a diferència de l’estratègia que s’havia seguit inicialment, que la recomanava per a menors de 55 anys, cosa que ha provocat crítiques i confusió.

Notícies relacionades

El quart ‘Informe de farmacovigilància sobre vacunes Covid-19’, fet públic divendres passat per l’Agència Espanyola del Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps), destaca que el 0,18% dels vacunats amb aquest sèrum han notificat haver patit algun efecte advers, sobretot febre, cefalea i dolor muscular.

«Els esdeveniments adversos que es notifiquen no significa que estiguin relacionats amb la vacunació», assegura aquest informe.