Caravana de cotxes

Centenars de musulmans es mobilitzen a Ceuta contra el toc de queda

  • La protesta és per demanar que les dues últimes pregàries del dia durant el Ramadà, que són després de les 23.00 hores, es puguin efectuar a les mesquites

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Centenars de musulmans s’han mobilitzat aquest dilluns a la tarda a Ceuta en un caravana de vehicles en contra del toc de queda a la ciutat, que s’inicia a les 22.00 hores i es prolonga fins a les 6.00 hores, a l’entendre que afecta el normal desenvolupament del mes de dejuni del Ramadà que comença aquest dimarts.

La caravana, en la qual han participat centenars de musulmans en uns 180 cotxes, segons fonts policials, s’ha iniciat a l’esplanada de la platja del Chorrillo i s’ha desplaçat fins a les portes de la Delegació del Govern sense cap incident.

Pregàries després de les 11.00 hores de la nit

La mobilització s’ha portat a terme a través de les xarxes socials en senyal de protesta pel toc de queda nocturn, que impedirà que les dues últimes pregàries del dia durant el Ramadà –que són després de les 23.00 hores– es puguin efectuar a les mesquites.

Els participants han ensenyat mocadors blancs per les finestretes dels vehicles, alguns dels quals portaven pancartes com «La nostra oració no es negocia», «Igualtat per a tothom» i «Prou de conformisme».

Peticions polítiques

Notícies relacionades

Aquesta mobilització se suma a les peticions d’altres partits polítics com el Moviment per la Dignitat i la Ciutadania (MDyC), amb dos diputats a l’Assemblea, i Podem Ceuta, per demanar una ampliació del toc de queda.

Igualment, la Comunitat Musulmana de Ceuta ha sol·licitat una ampliació en el toc de queda que els permeti sortir al carrer després de la ruptura del dejuni amb la pregària i el passeig habitual.