Participació publicoprivada

Foment i el Banco Santander impulsen un pla per al diagnòstic precoç de Covid

  • Està dirigit a treballadors essencials i del tercer sector

Foment i el Banco Santander impulsen un pla per al diagnòstic precoç de Covid
1
Es llegeix en minuts

Foment del Treball i Banco Santander impulsen el Pla de Detecció mitjançant Tests d’Antígens Ràpids (Pla DetecTAR), un projecte de col·laboració publicoprivada en què també participa la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de facilitar l’arribada dels tests d’antígens de diagnòstic ràpid al nombre més gran possible de treballadors amb infecció activa de Covid dels sectors essencials i del tercer sector. Concretament, el pla prioritza la realització de les proves a personal d’empreses del sector carni, inclosos els escorxadors, i als treballadors que presten serveis d’atenció domiciliària a població de risc. L’objectiu és facilitar la ràpida identificació i l’aïllament dels contactes estrets, fonamental per mantenir el control de la pandèmia. La realització de proves de tests ràpids d’antígens podria donar cobertura a una forquilla compresa entre 1.500 i 1.800 treballadors.

Per arribar als treballadors que proporcionen atenció a persones, es disposa de la col·laboració de l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACCRA). L’associació, que agrupa el 70% d’empreses i entitats del sector d’atenció a les persones grans en situació de dependència, ha facilitat un llistat de pimes (empreses de menys de 50 treballadors) del sector de l’atenció domiciliària, amb centres de treball a Catalunya.

Per als treballadors del sector carni, es disposa de la col·laboració de la Federació Empresarial de Carns i Indústries Càrniques (FECIC). L’organització empresarial, que representa i defensa els interessos de les empreses del sector carni a nivell nacional, ha facilitat la relació de pimes (empreses de menys de 50 treballadors) del sector de la indústria càrnia, amb centres de treball a Catalunya.

Notícies relacionades

La mostra ha de ser obtinguda per professionals sanitaris. QuirónPrevención garanteix que la realització d’aquestes proves la desenvolupen professionals sanitaris degudament acreditats a l’extensa xarxa de centres i delegacions a Catalunya, cosa que permet la cobertura de tota l’extensió geogràfica del projecte.

Els treballadors s’hauran de desplaçar al centre de QuirónPrevención més pròxim al centre de treball o lloc de residència, garantint que la presa de mostres es realitza en espais que reuneixen les garanties de seguretat requerides.