Perspectives per a un sector molt castigat

Catalunya no descarta «certa activitat» de festivals i oci nocturn aquest estiu

  • El secretari general de Salut català aposta per «recuperar certa normalitat» cultural en els mesos estivals

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El secretari general de Salut de la Generalitat, Marc Ramentol, ha assegurat aquest dijous que no descarta que aquest estiu es pugui reprendre «certa activitat» en els festivals musicals i sales de concerts, adaptats a les mesures sanitàries vigents.

En una taula rodona telemàtica organitzada per l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (Asacc), ha remarcat que l’objectiu final de la prova del Palau Sant Jordi «és poder fer festivals aquest estiu», tenint en compte que hauran de ser molt diferents als d’abans.

«Si fem aquest pas [amb el concert al Sant Jordi] és que nosaltres no ho descartem», ha remarcat Ramentol, que ha dit que ja es veuran les mesures necessàries en el seu moment i si als festivals els pot compensar la celebració.

El secretari general de Salut ha dit que, si continua la progressió de la immunització i hi ha una millora dels indicadors, s’ha de treballar amb la premissa de «recuperar certa normalitat» en el sector de la música en directe i l’oci nocturn de cara a l’estiu.

Ramentol ha assegurat que l’ús de tests d’antígens és una eina més, però que no és el sant greal, i la clau per obrir la porta de tot el que es feia anteriorment, i ha dit que el model de la prova del Sant Jordi «va més enllà» d’aquest test.

Proves a la sala Apolo i al Sant Jordi

L’investigador Boris Revollo, que va participar en la prova a la sala Apolo al desembre i a la del Sant Jordi, ha dit que el test d’antígens és una «fotografia del moment», i ha recordat que al Sant Jordi va permetre detectar sis asimptomàtics, que ja no van assistir al concert.

El secretari general de Salut ha afirmat que hi haurà mesures que s’allargaran més enllà de tenir un 70% de la població immunitzada, però que «no seran les mateixes» que ara, i ha remarcat que no es poden fer desaparèixer totes les barreres contra el virus d’un dia per l’altre.

El director de la sala Apolo de Barcelona i del Primavera Sound, Alberto Guijarro, ha afirmat que les sales veuen «una mica de llum al final del túnel» després d’un any tancades, i ha considerat que s’intueix per a la tardor tenir certa activitat.

Salconduit cultural

Notícies relacionades

Preguntat per la petició del sector cultural d’un salconduit cultural malgrat el confinament comarcal, Ramentol ha dit que la tornada a aquest confinament és una mesura encaminada a restringir la mobilitat, ha recordat que pocs països d’Europa han mantingut la cultura oberta durant la tercera onada de la pandèmia i que gaudeix d’uns aforaments que no tenen altres sectors, i ha remarcat que «no es pot dir que el Govern no hagi tractat la cultura com un element essencial».

Ramentol ha advertit que Catalunya pot estar entrant en una nova onada epidèmica, que podria provocar abans que acabi aquest mes un impacte assistencial més elevat que el segon o tercer al no haver-se reduït prou l’ocupació hospitalària, i ha advocat per ser «molt prudents».