Majors morts

Espanya registra el descens més accentuat d’esperança de vida a la UE el 2020

Es llegeix en minuts

L’esperança de vida al néixer va disminuir a Espanya 1,6 anys el 2020 en comparació amb l’any anterior, xifra que suposa el descens més accentuat entre els Estats membres de la Unió Europea (UE), segons va publicar aquest dimecres l’oficina d’estadística comunitària, l’Eurostat.

L’any 2019 l’esperança de vida a Espanya era de 84 anys i el 2020 la xifra es va reduir fins als 82,4 anys, unes dades que s’assemblen a les del 2012, amb una mitjana de 82,5 anys.

No obstant, l’esperança de vida ha anat augmentant tant a Espanya com en el conjunt de la UE. De mitjana, els estats membres van registrar un creixement de més de dos anys per dècada des de 1960.

L’Eurostat va apuntar que, no obstant, les últimes dades disponibles suggereixen que l’esperança de vida es va estancar o fins i tot va disminuir en els últims anys en diversos estats membres de la UE. A més, com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19, l’esperança de vida al néixer es va reduir en la gran majoria dels Estats membres de la UE amb dades disponibles per al 2020.

Més morts homes

Et pot interesar

Els descensos més accentuats es van registrar a Espanya (-1,6 anys) i Bulgària (-1,5), seguides de Lituània, Polònia i Romania, amb -1,4 anys. A part, els homes es van veure lleugerament més afectats en la majoria dels estats membres, segons va indicar l’Eurostat, amb més disminució en l’esperança de vida a Bulgària (-1,7 anys), Letònia i Polònia (-1,5 anys), així com Espanya i Romania (-1,4 anys).

L’Eurostat va remarcar que aquests valors, estimats per a les esperances de vida l’any 2020, s’aplicarien si les condicions de mortalitat observades durant aquell any, inclosa la pandèmia, duressin tots els anys següents.