Fàrmac sota sospita

Els Països Baixos suspenen la vacunació amb AstraZeneca

  • El Govern pren la mesura després de cinc casos d’efectes secundaris greus en dones, dels quals un va acabar en mort

  • La decisió ja es va prendre un dia abans per a les persones majors de 60 anys i és la segona aturada en un mes

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les suspensions de vacunació amb AstraZeneca continuen tenint lloc en diferents països després de resultats negatius en persones que han rebut dosis d’aquest medicament. Aquest dissabte el Govern dels Països Baixos ha anunciat la suspensió general de la campanya de vacunació contra el coronavirus amb el fàrmac desenvolupat per AstraZeneca un dia després d’haver pres aquesta decisió, tot i que per a les persones que tinguin més de 60 anys.

Segons les informacions facilitades pel diari neerlandès ‘De Telegraaf’, la decisió ha sigut adoptada durant una reunió entre el Ministeri de Sanitat i l’Institut Nacional de Sanitat Pública i Medi Ambient (RVIM) amb l’objectiu d’evitar que les dosis es facin malbé, informa Europa Press.

400.000 dosis

La decisió s’ha degut a cinc casos d’efectes secundaris greus en dones d’entre 25 i 65 anys, unes de les quals ha mort. És la segona vegada que les autoritats sanitàries neerlandeses aturen l’ús d’aquesta vacuna, després que el mes passat se’n paralitzés la inoculació durant dues setmanes.

Notícies relacionades

Ara per ara s’han administrat unes 400.000 vacunes d’AstraZeneca als Països Baixos. Els grups que han rebut la majoria d’aquestes vacunes han sigut persones d’entre 60 i 64 anys, personal sanitari, així com aquells amb síndrome de Down o obesitat mòrbida.

Les autoritats dels Països Baixos de moment han confirmat més d’1,3 milions de casos acumulats de coronavirus, així com 16.700 morts, des de l’inici de la pandèmia.