Més de 500 civils morts

Espanya recomana als seus ciutadans que surtin de Birmània al més aviat possible

  • Diversos països de la UE, així com els EUA, el Regne Unit i Austràlia també han aconsellat abandonar el país

Espanya recomana als seus ciutadans que surtin de Birmània al més aviat possible
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les autoritats espanyoles van recomanar aquest dimecres als seus ciutadans que surtin de Birmània al més aviat possible davant la recrudescència de la violència militar contra les protestes i l’escalada del conflicte amb les minories ètniques. «En el cas que vostè es trobi actualment a Birmània: Es recomana abandonar el país al més aviat possible, fent ús dels vols disponibles per sortir de Birmània», diu el missatge del ministeri d’Exteriors espanyol.

Més de 500 civils han mort, almenys un centenar el cap de setmana passat, a causa de la repressió de les protestes prodemocràtiques per part dels policies i soldats des del cop d’estat de l’1 de febrer, segons dades de l’Associació per a l’Assistència de Presos Polítics de Birmània (AAPP). «Es preveu que en els pròxims dies i setmanes continuïn escalant de manera significativa els episodis de violència a les principals ciutats del país, i especialment a Rangun», assenyala la recomanació del ministeri.

Altres països de la UE com Alemanya, Finlàndia, Suècia, Dinamarca, Àustria i Irlanda, igual com els EUA, el Regne Unit i Austràlia, també ha recomanat als seus ciutadans que abandonin el país.

Abans del cop d’Estat de l’1 de febrer, uns 90 espanyols residien a Birmània, molts dels quals ja han abandonat el país.

Segons els vídeos i els testimonis, les forces de seguretat han assassinat manifestants i altres persones a casa seva, fins i tot nens, mentre mantenen sota arrest més de 2.600 presoners polítics, incloent-hi la líder deposada i Nobel de la pau, Aung San Suu Kyi. No obstant, els manifestants del pacífic moviment de desobediència civil surten al carrer diàriament per protestar contra la junta militar.

Notícies relacionades

La implicació de les guerrilles ètniques en el moviment de protesta contra la junta fa témer una escalada de la violència i fins i tot l’extensió per tot el territori de la Guerra Civil que lliuren diversos grups armats contra l’Exèrcit des de fa dècades.

L’Exèrcit birmà ha bombardejat civils a les zones controlades per la guerrilla karen al costat de la frontera amb Tailàndia, cosa que ha provocat milers de desplaçats, mentre que també s’ha agreujat el conflicte amb la guerrilla de la minoria kachin.

Temes:

Birmània