Més seguretat

La mascareta, obligatòria a l’aire lliure tot i que hi hagi distància de seguretat

La venda unitària de mascaretes quirúrgiques només es podrà realitzar en farmàcies

1
Es llegeix en minuts

La mascareta serà obligatòria a l’aire lliure, fins i tot a la platja, tot i que hi hagi distància de seguretat, per als majors de sis anys. El BOE publica avui la nova llei per la qual l’ús de la mascareta serà obligatori en qualsevol espai públic fins i tot si es compleix la distància de seguretat, establerta abans d’aquest enduriment en un metre i mig.

Segons el BOE, és obligatòria, per tant, per a les persones a partir de sis anys a la via pública, en espais a l’aire lliure i en qualsevol espai tancat d’ús públic o que es trobi obert al públic, o sigui, també les platges.

La nova llei sí que manté que l’obligació no serà exigible per a les persones que presentin algun tipus de malaltia o dificultat respiratòria que pugui veure’s agreujada per l’ús de la mascareta o que, per la seva situació de discapacitat o dependència, no disposin d’autonomia per treure’s la mascareta. També n’estan eximides les persones que practiquin esport..

Notícies relacionades

El Govern imposa així a les comunitats autònomes una nova norma d’obligat compliment i la legislació de la qual, fins al moment, havia sigut desenvolupada per les comunitats autònomes.

Respecte a la venda unitària de mascaretes quirúrgiques que no estiguin empaquetades individualment només es podrà realitzar a les farmàcies, garantint unes condicions d’higiene adequades que salvaguardin la qualitat del producte.