Visita de Maroto i el comissari Breton

Espanya rebrà 5,5 milions de dosis de la vacuna Janssen a l’abril, 800.000 a Catalunya

  • El laboratori català Reig Jofre en començarà la producció a mitjans de juny

  • La UE diu que entregarà a Espanya «el que necessiti» per aconseguir la immunitat a l’estiu

1
Es llegeix en minuts

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha destacat aquest divendres que, de les 5,5 milions de dosis de la vacuna de la Covid-19 desenvolupada per Janssen que arribaran a Espanya a l’abril, 800.000 es distribuiran a Catalunya. Ho ha dit en roda de premsa al costat del comissari europeu per al Mercat Interior, Thierry Breton, després de visitar la fàbrica de la farmacèutica catalana Reig Jofre de Sant Joan Despí, on es farà el ‘fill and finish’ de la vacuna desenvolupada per Janssen.

En relació amb la producció a la fàbrica de Reig Jofre, la ministra ha concretat que la previsió és que la farmacèutica comenci a mitjans de juny i, tot i que ha descartat donar xifres sobre el volum de vacunes que es produiran, ha reivindicat que l’empresa «pot superar el milió de dosis al dia».

Immunitat «a l’estiu»

El comissari europeu ha assegurat que entregaran a Espanya «el que necessiti» per aconseguir la immunització de prop del 70% de la població a l’estiu.

Breton ha emfatitzat que estan «treballant molt dur» amb les companyies i els països membres per assegurar que es compleixen els terminis previstos.

Les xifres

L’empresa començarà a fabricar l’antídot a mitjans de juny i espera tenir-ne 55 milions de dosis en el segon quadrimestre. Així converteix Europa en la primera productora de vacunes.

Notícies relacionades

La companyia iniciarà en el segon trimestre d’aquest any la producció de la vacuna a la seva nova planta d’injectables estèrils, que ha suposat una inversió de més de 30 milions.

Reig Jofre, que té reservat el 80% de la seva capacitat productiva per començar a fabricar la vacuna contra la Covid-19, podrà produir unes 300 milions d’injeccions a l’any.

Temes:

Coronavirus