A Madrid

La princesa Elionor presideix avui al Cervantes el seu primer acte en solitari

  • L’hereva al tron acudirà a la commemoració dels 30 anys de l’institut

leonor-princesa

leonor-princesa / AGUSTIN CATALAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La princesa Elionor presidirà aquest dimecres el primer acte en solitari de la seva trajectòria institucional, amb la seva participació en l’acte de commemoració del 30è aniversari de l’Institut Cervantes a la seu de Madrid. És la primera ocasió en què els Reis cedeixen a la seva filla gran tot el protagonisme en un activitat oficial, en un pas més en el seu procés de guanyar visibilitat davant la ciutadania com a hereva al tron.

En la visita a l’Institut Cervantes (12.00 hores), la princesa d’Astúries, de 15 anys, estarà acompanyada per la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, i pel director de l’entitat cultural, Luis García Montero.

Com a llegat de la seva estrena en solitari, Elionor de Borbó guardarà a la Caixa de les Lletres, en la número 2.021, l’exemplar de la Constitució que va llegir el 31 d’octubre del 2018, en les seves primeres paraules en públic, també a la seu del Cervantes. També dipositarà el llibre del ‘Quixot’ amb el qual va participar durant la pandèmia en la lectura de l’obra de Miguel de Cervantes el 23 d’abril amb la infanta Sofia a través d’un vídeo gravat al palau de la Zarzuela.

Notícies relacionades

La princesa recorrerà les instal·lacions de l’Institut Cervantes i coneixerà els projectes de digitalització que té en marxa. Li explicaran, a més, les activitats acadèmiques i culturals que es desenvolupen per internet i el disseny de la nova pàgina web, que es presentarà pròximament. La visita es completa amb una exposició amb obres destacades de la literatura en les diferents llengües cooficials d’Espanya.

L’acte d’avui és el primer amb el qual l’entitat que fomenta l’espanyol al món celebrarà les seves tres dècades de vida amb el lema «30 anys creant hispanistes».