Cas prioritari dels EUA

Detingut un pederasta fugitiu a Cadis que va abusar d’una nena durant 12 anys

Les agressions van començar l’agost del 2002 quan l’arrestat, un militar retirat, i la seva dona, van acollir la petita, de sis anys

1
Es llegeix en minuts

Agents de la Policia Nacional han detingut a El Puerto de Santa María (Cadis) un fugitiu reclamat per les autoritats dels Estats Units per presumptament abusar sexualment d’una menor durant 12 anys. Els presumptes abusos van començar l’agost del 2002 quan la víctima, que en aquell temps tenia sis anys, va ser entregada a l’arrestat i la seva dona en règim d’acolliment.

Segons ha explicat la Policia Nacional en una nota, l’arrest es va produir a la localitat gaditana en menys de 24 hores des de la recepció de la sol·licitud d’extradició. Així mateix, ha indicat que els fets, comesos a Florida, van tenir tanta repercussió que era un dels casos prioritaris del Servei Diplomàtic de Seguretat del Departament d’Estat dels Estats Units a Madrid.

Un militar retirat

Les investigacions van començar el 10 de març,quan, a través de la xarxa European Network of Fugitive Search Teams (ENFAST) els US Marshall van posar en coneixement del Grup de Localització de Fugitius la possible presència a Espanya d’un militar retirat nord-americà reclamat per les autoritats dels Estats Units per abusar sexualment d’una menor durant 12 anys.

Notícies relacionades

Els fets que s’investiguen van començar el mes d’agost del 2002 quan la víctima, que en aquell temps tenia sis anys, va ser entregada a l’investigat i la seva dona en règim d’acolliment. A partir d’aquell moment i fins que la menor va fer 12 anys, l’arrestat presumptament s’aprofitava de la seva situació per abusar sexualment d’ella. Després de fer 12 anys, els abusos van anar augmentant en intensitat i freqüència, i van arribar a tenir relacions sexuals diverses vegades al mes fins que la víctima va fer 18 anys i va abandonar la casa.

Els fets, comesos a Florida, van tenir tanta repercussió que era un dels casos prioritaris del Servei Diplomàtic de Seguretat del Departament d’Estats dels Estats Units a Madrid. Després de les primeres gestions d’investigació, es va establir un dispositiu policial, que va finalitzar amb la detenció del fugitiu el matí del dia 11 de març, quan sortia del seu domicili amb la seva dona, menys de 24 hores després de la recepció de la sol·licitud d’extradició.