Mesures davant el coronavirus

Arrenca el tancament autonòmic pel pont de Sant Josep

  • Les comunitats van aprovar les restriccions per àmplia majoria, només Madrid hi va votar en contra

Arrenca el tancament autonòmic pel pont de Sant Josep
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El tancament perimetral pel pont de Sant Josep comença aquest dimecres 17 i es prorrogarà fins al diumenge 21 a les comunitats autònomes on el 19 de març és festiu: Madrid, el País Valencià, el País Basc, Extremadura, Múrcia, Navarra i Galícia.

El Consell Interterritorial de Sanitat va donar llum verda la setmana passada a un conjunt d’accions coordinades per contenir contagis i evitar una quarta onada de Covid-19 durant el pont de Sant Josep que inclou el tancament del perímetre d’aquests set territoris –una mesura que només afecta Extremadura i Madrid, perquè són les úniques que el tenen obert.

També limitacions a les reunions socials per a aquestes dates, que seran d’un màxim de sis persones en espais públics oberts, de quatre en tancats i de només convivents si són en l’àmbit privat. Així mateix, es limitarà la mobilitat nocturna com a màxim a partir de les 23.00 hores i fins a les 6.00 hores.

El tancament perimetral també s’adoptarà a tot el territori –tret de les Canàries i les Balears per la seva condició d’arxipèlags– per a la Setmana Santa, entre el 26 de març i el 9 d’abril.

Notícies relacionades

El Consell Interterritorial de Sanitat va aprovar per una àmplia majoria aquestes mesures: tan sols es va abstenir Catalunya, mentre que la Comunitat de Madrid va votar-hi en contra i ha presentat un recurs a l’Audiència Nacional.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, va explicar que aquestes mesures acordades són el resultat de «l’experiència» viscuda i de l’«aprenentatge» de la tercera onada, que tenen molt a veure amb l’escenari posterior al Nadal, quan hi va haver un increment molt important de nous casos, hospitalitzacions i ingressos a l’uci.