Pla de cara al Repte Demogràfic

El Govern destinarà més de 10.000 milions a lluitar contra la despoblació

  • L’Executiu aprova el Pla de Mesures de cara al Repte Demogràfic, que sufragarà 130 actuacions a l’Espanya rural

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dimarts la vicepresidenta i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, ha presidit la Comissió Delegada per al Repte Demogràfic, en què s’ha aprovat el Pla de Mesures de cara al Repte Demogràfic, que comptarà amb una inversió superior a 10.000 milions d’euros, entorn del 10% del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, que es destinaran a sufragar 130 actuacions orientades a lluitar contra la despoblació i garantir la cohesió social i territorial.

Els objectius del pla consisteixen a millorar la vertebració territorial d’Espanya, eliminar la bretxa urbanorural i impulsar actuacions sobre el territori per reactivar les zones més afectades per les urgències del repte demogràfic. D’aquesta manera, el pla preveu unes actuacions inicials que es posaran en marxa a partir del 2021 i que s’estendran fins al 2023, per la qual cosa s’articula com un document obert a la inclusió de noves propostes d’intervenció. 

Així mateix, l’estratègia orienta les seves actuacions a la consecució de dos objectius fonamentals: garantir la igualtat de drets en qüestions com la prestació de serveis, la igualtat de gènere o l’eliminació de bretxes socials i generar oportunitats d’emprenedoria i impuls de l’activitat econòmica als territoris amb més dificultats per competir en mercats globalitzats.

Dones i joves

Notícies relacionades

«Aquest pla vol donar respostes a les dones i joves que viuen al medi rural. Volem construir una Espanya diferent, un model de societat i de territori on, alhora que es creix, es corregeixen desigualtats i es creen oportunitats», ha afirmat la vicepresidenta en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

La transició ecològica i digital, la diversificació econòmica de les zones més desfavorides, l’impuls de la innovació, el reforç dels vincles rurals i urbans, la prestació adequada de serveis o la incorporació de la perspectiva demogràfica en el procés de presa de decisions del Govern són alguns dels elements que vertebren el pla, que es divideix en 10 eixos d’acció específics.