Consell Interterritorial extraordinari

Espanya suspèn l’administració de la vacuna d’AstraZeneca

  • Alemanya, França i Itàlia suspenen la immunització amb dosis d’aquesta firma

  • Lista completa de països que han deixat d’administrar la vacuna Covid AstraZeneca

1
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró
Manuel Vilaseró

Periodista

ver +

Espanya s’ha sumat aquesta tarda a la vintena de països europeus que han suspès l’administració de la vacuna d’AstraZenaca per precaució davant la possibilitat que pugui estar darrere de diversos casos de trombosi greus. La decisió s’ha pres en la reunió del Consell Interterritorial de Salut convocada aquesta tarda d’urgència pel Ministeri de Sanitat.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, farà una roda de premsa d’aquí uns minuts, com havia anticipat el president del Govern, Pedro Sánchez, just després que el seu homòleg gal, Emmanuel Macron, anunciés que França se suma als països que interrompen la vacunació contra la Covid amb dosis d’AstraZeneca.

Durant una roda de premsa conjunta amb Emmanuel Macron en la qual el dirigent francès ha anunciat que el país gal també suspèn la vacunació amb el fàrmac d’AstraZeneca, Sánchez ha volgut llançar un missatge de la «garantia i seguretat» que pesen sobre el procés de vacunació. Alemanya, França i Itàlia han anunciat aquest mateix dilluns que s’uneixen a la llista d’una vintena, entre els quals figuren Àustria o Dinamarca, que ja han adoptat la mesura davant els efectes adversos.

Notícies relacionades

En aquest sentit, ha destacat que totes les agències regulatòries del medicament europees, també l’espanyola (AEMPS), estan analitzant si hi ha una relació entre aquest fàrmac i una trentena d’episodis trombòtics apareguts a diversos països.

Sánchez, a més, ha assenyalat que els Governs europeus s’encaminen a aprovar el certificat de vacunació. «A mi no m’agrada el terme passaport. El que volem és facilitar aquesta mobilitat l’abans possible. [...] Tots estem molt interessats que es pugui realitzar aquest projecte al més aviat possible», ha remarcat.