Balears

Els acusats per les tortures a l’home de Manacor sabien que era discapacitat

  • Els processats van aturar algunes pràctiques davant les seves queixes, però ell va continuar consentint per por d’«una pallissa»

Els acusats per les tortures a l’home de Manacor sabien que era discapacitat
1
Es llegeix en minuts

Els set joves acusats de segrestar i torturar un home amb discapacitat a Manacor sabien de la seva limitació intel·lectual abans de començar el ‘concurs’. La víctima va explicar a la Policia que va informar els sospitosos de la seva situació i aquests així ho han ratificat, tot i que al·leguen que no coneixien quin tipus de discapacitat era i que el seu comportament no els va semblar estrany. El perjudicat va explicar que els acusats van suavitzar o van aturar alguns dels càstigs quan es va queixar, però va assenyalar que va decidir «no negar-se a complir» per por de rebre «una pallissa». «Jo no vaig saber parar i ells tampoc», va afirmar.

L’home va idear el concurs, prometent premis de fins a 3.000 euros, i va reclutar els set participants al febrer a través de les xarxes socials. Tots es van trobar divendres a la tarda en una vivenda a Manacor, on van firmar un contracte i una autorització de la víctima que li fessin «tots els canvis i destrosses». Li havien tret ja la cartera i el mòbil. Al no superar les proves previstes, li van infligir els càstigs, pactats anteriorment segons el mateix organitzador. El van depilar, li van tatuar el pit, li van llançar aigua freda i el van lligar a una cadira. El denunciant admet que quan va demanar parar o va rebutjar alguna de les proves ho van fer i fins i tot el van abrigar i van oferir portar-lo a un hospital perquè va dir sentir-se malament pel fred, però ho va rebutjar.

Dissabte el van portar a un súper vestit de dona, li van fer diversos tatuatges més, li van enganxar els llavis i li van cosir els dits dels peus. Segons va dir, després d’aquestes pràctiques va voler aturar el concurs, però l’actitud «agressiva» dels participants, els seus crits i insults, el van atemorir i va decidir continuar per temor de rebre «una pallissa».

Notícies relacionades

Ja diumenge al matí va anunciar que donava per finalitzat el joc i va mostrar les seves reticències a pagar als acusats els diners pactats. Segons la víctima, alguns d’ells el van amenaçar: «Com no em paguis, et foto una hòstia».

Quan anava a tornar a Palma amb dos dels acusats, va avisar una amiga, que va alertar la Policia.